ĐIRONA NE SAMO DA NAPADA TITULU VEĆ I DUPLU KRUNU: ''Pirati'' ne predstavljaju pretnju razigranim Kataloncima

V.M.

24. 01. 2024. u 10:20

U četvrtfinalu Kupa kralja fudbaleri Majorke će ugostiti lidera La lige, Đironu (19:30).

ЂИРОНА НЕ САМО ДА НАПАДА ТИТУЛУ ВЕЋ И ДУПЛУ КРУНУ: Пирати не представљају претњу разиграним Каталонцима

FOTO: Profimedia

Gosti igraju fantastično i imaju najbolju sezonu u istoriji kluba. Prvi su na tabeli La lige i bore se sa velikim Real Madridom za titulu, a ono što je takođe bitno je da prave velike korake ka plasmanu u Ligu šampiona u kojoj nikada nisu nastupali.

Trener Mičel forsira napadački fudbal, lep za oko i to baš prija igračima koji su u poptunosti ''upili'' njegovu fubdalsku filozofiju.

Ubedljivo su najefikasnija ekipa u La ligi sa 51. postignutim pogotkom, a na svojoj koži to je najskorije osetila Sevilju koju je Đirona proteklog vikenda savladala sa 5:1.

Najviše se na tom mestu istakao ukrajinski centarfor Artem Dovbik koji je postigao het-trik u prvom poluvremenu koji mu je pomogao da se izjednači sa Džudom Belingemom na vrhu liste strelaca Primere (po 14 golova).

Pored odličnih igara u prvenstvu, Đironi ide dobro i u Kupu kralja gde je do sada eliminisala San Roke, Orihuelu, Elče i Rajo Valjekano, a navijači su već počeli da sanjaju o duploj kruni koja uopšta nije nemoguća s ozbirom na nastupe koje pružaju gosti.

Večerašnji rival biće joj Majorka koja igra po principu toplo-hladno tokom čitave kampanje, ali za nju je bitno da sačuva prvoligaški status i u tome joj dobro ide jer je trenutno 15. na tabeli sa pet poena prednosti u odnosu na Kadiz koji je prvi tim ispod crte.

''Pirati'' se nalaze u solidnoj formi pred ovaj meč i na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima upisali su dve pobede uz isto toliko remija i očekivani poraz od Reala.

Ono što je glavna odlika ove ekipe je tvrd fudbal, njihove utakmice obiluju malim brojem golova i čak 11 puta su remizirali u dosadašnjem toku prvenstva.

Što se tiče Kupa kralja, na putu do četvrtfinala su redom bili bolji od Boiro, Eges, Burgos i Tenerife.

Ako pogledmao izostanke u nešto lošijoj situaciji su gosti koji su bez Roke, Vilja i Džastina, dok kod domaćina meč propušta Mafeo.

Verujemo da će Katalonci rutinski odraditi posao na Majorci.

NAŠ TIP: dalje ide 2 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu