"BELI" NE ZNAJU KAKO PROTIV "PONOSA PERSIJE": Iran i UAE bore se za prvo mesto u grupi C

O. M.

23. 01. 2024. u 11:23 >> 11:32

IRAN i Ujedinjeni Arapski Emirati sastaju se u derbiju trećeg kola grupe C Azijskog kupa.

БЕЛИ НЕ ЗНАЈУ КАКО ПРОТИВ ПОНОСА ПЕРСИЈЕ: Иран и УАЕ боре се за прво место у групи Ц

FOTO: AP/Tanjug

Utakmica se igra od 16 časova na stadionu "Edžukejšen siti" u Al Rajanu. Već je poznato da će drugoplasirana ekipa iz ove grupe u borbi za četvrtfinale igrati sa Tadžikistanom, a pobednika grupe očekuje duel sa trećeplasiranim iz grupa B ili F, gde je još mnogo toga otvoreno.

Iran je lider grupe sa šest bodova i tim maksimalnim učinkom iz prva dva kola obezbedio je plasman u nokaut fazu. Izabranici Amira Galenoja savladali su Palestinu u prvom kolu sa 4:1, a Hong-Kong u drugom sa 1:0.

Iranu će ovo biti osmi uzastopni Azijski kup na kome su se plasirali u nokaut fazu. "Tim meli" samo jednom nije uspeo da prođe grupu na završnom turniru, 1992. godine kada se igralo u dve grupe po četiri ekipe.

Pobeda protiv Hong-Konga bila je četvrta uzastopna, u seriji od 15 utakmica bez poraza za Iran, koji je poslednji put izgubio još na Mundijalu u Kataru od seleksije SAD.

Za razliku od Dohe u kojoj je izgubila obe utakmice na prošlom Svetskom kupu, Al Rajan je bio srećan za selekciju IRana, koja je u ovom gradu, doduše ne i na ovom stadionu, pobedila Vels sa 2:0. Bila je to ona neverovatn utakmica u kojoj je "ponos Persije" oba gola postigao u dubokoj nadoknadi vremena.

UAE su u prvom kolu bili bolji od Hong-Konga 3:1, da bi u drugom pomalo nesrećno izgubili dva boda od Palestine, koja je izjednačila autogolom jednog od igrača "belih".

Bila je to tek druga utakmica u poslednjih deset koju izabranici Paola Benta nisu pobedili.

Protiv Irana "belima" niako ne ide, jer su izgubili svih pet poslednjih susreta.

NAŠ PREDLOG: Iran - UAE 1X&0-2 (kvota 1,78)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)