"CRNO-PLAVI" SU U NEVIĐENOJ FORMI: Gent stigao do četvrtfinala teže nego što se očekivalo

O. M.

16. 01. 2024. u 13:40

ŽREB za Kup Belgije bio je nemilosrdan pa je u gornjoj polovini kostura sastavio dva četvrtfinalna para sa četiri u ovom trenutku najbolje ekipe Pro lige.

ЦРНО-ПЛАВИ СУ У НЕВИЂЕНОЈ ФОРМИ: Гент стигао до четвртфинала теже него што се очекивало

Profimedia

U jednom od ovih susreta koplja će ukrstiti Gent i Klub Briž, a taj meč odigraće se ovog utorka od 20 časova i 45 minuta na "Artevelde" stadionu.

Gent je treći na tabeli belgijske Pro lige sa 38 bodova, četiri više od Briža koji deli četvrtu poziciju sa Genkom.

"Bizoni" su u četvrtfinale stigli preko Sint Trojdena koji su u osmini finala savladali sa 1:0 u gostima. Jedini pogodak postigao je Kujpers u 38. minutu utakmice. Prethodno je u prvom kolu Gent bio bolji od trećeligaša Patro Ejsdena sa 3:1.

Briž je imao mnogo lakši put. U prvoj rundi su sa 6:0 pregazili Beršot, a u drugom sa 4:0 Varegem.

Takođe, "blaucvart" je u mnogo boljoj formi od današnjeg domaćina. Nema poraz već 12 utakmica, dok je u poslednjih 16 samo jednom izgubio i to na gostovanju lideru šampionata Sen Žiloi. 

Obe ekipe su obezbedile evropsko proleće u Ligi konferencija, s tim što Briž kao pobednik grupe ide direktno u osminu finala, dok Gent mora to pravo da izbori u plej-ofu. Zanimljivo da će mu protivnik biti Makabi iz Haife, protiv čijeg imenjaka iz Tela Aviva je igrao u grupi.

Zbog svega toga Briž je, iako gost, blagi favorit, ali je ovde ipak sigurnije odigrati na golove.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

POGLEDAJTE SPECIJAL "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila