"VELODROM" NESAVLADIVA TVRĐAVA OVE SEZONE: Strazbur je ušao u formu i želi prodor na vrh

O. M.

12. 01. 2024. u 10:13

UTAKMICOM Marselj - Strazbur nastavlja se francuski fudbalski šampionat. Prolećni deo sezone u Ligi jedan počinje ovog petka na "Velodromu" od 21 čas.

ВЕЛОДРОМ НЕСАВЛАДИВА ТВРЂАВА ОВЕ СЕЗОНЕ: Стразбур је ушао у форму и жели продор на врх

Foto Profimedia

Izabranici Đenara Gatuza ne znaju za prvenstveni poraz već šest utakmica, a taj niz je započeo upravo protiv Strazbura, remijem na stadionu "De la Meno" krajem novembra. Poslednji poraz Olimpik je doživeo od Lensa pre tačno dva meseca kada je Žonatan Grade u 90. minutu doneo pobedu svojoj ekipi.

Ta serija donela je Marselju plasman na šesto mesto, koje vodi u Evropu, ali ambicija je plasman u Ligu šampiona, a magična pozicija četiri koja vodi u plej-of ovog takmičenja je na četiri boda i za sada je drži Brest.

Marselj je na svom terenu neporažen od maja, a u poslednjih 14 utakmica izgubili su samo jednu kod kuće. Samo dva primljena gola ove sezone govore kakva je "Velodrom" tvrđava.  

Međutim, Strazbur je trenutno u dobroj formi, vezao je tri prvenstvene pobede, zanimljivo sve tri rezultatom 2:1, a tome je dodao i ubedljiv trijumf u Kupu Francuske protiv trećeligaša Avoinea.

Pobeda u ovom meču dovela bi ih na samo bod zaostatka za Marseljom, ali treba reći da Strazbur protiv sebe ima još jednu tradiciju, oni nisu vezali četiri prvenstvene pobede od decembra i januara 2018/19.

Strazbur na "Velodromu" nije pobedio od davne 1997. godine, ali nema poraz u poslednja tri susreta sa Marseljom bilo gde da igraju.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,12)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)