BARSELONA PROSIPA BODOVE U GOSTIMA: Las Palmas ima drugu najbolju odbranu u La ligi

O. M.

04. 01. 2024. u 09:25

BARSELONA će u prvoj utakmici u novoj godini gostovati Las Palmasu u okviru devetnaestog kola španske La lige. Meč je zakazan za 21 čas i 30 minuta na stadionu "Gran Kanarija".

БАРСЕЛОНА ПРОСИПА БОДОВЕ У ГОСТИМА: Лас Палмас има другу најбољу одбрану у Ла лиги

FOTO: Tanjug/AP

Šampion Španije igra katastrofalno loše u poslednje vreme. Od pobede protiv Atletiko Madrida 3. decembra ostvarili su samo jednu pobedi i jedan remi, uz tri poraza. Jedinu pobedu u tom periodu izabranici Ćavija Ernandesa ostvarili su protiv najslabijeg tima u ligi Almerije i to na jedvite jade 3:2, golom Serhija Roberta u 84. minutu.

Barselona je grupnu fazu Lige šampiona završila kao prvoplasirana, što je bilo i očekivano s obzirom na reputaciju kluba, ali je u poslednjem kolu izgubila od Antverpena kome je to bila jedina pobeda i jedini bodovi u debitantskoj sezoni najjačeg klupskog takmičenja Evrope. Tim iz Katalonije će za protivnika u osmini finala imati aktuelnog šampiona Italije Napoli, a taj sudar dva posrnula giganta očekuje nas u februaru.

Trenutno, sa utakmicom manje, Barselona zaostaje čak deset bodova za vodećim tandemom Real Madrid-Đirona. Kataloncima je potrebno da osvoje bar bod danas kako bi prvi deo sezone u La ligi završili na trećem mestu, jer u slučaju poraza Bilbao bi pobedom protiv Sevilje mogao da ih pretekne, dok bi Atletiko Madrid, uprkos svom porazu od Đirone, ostao iznad šampiona na osnovu bolje gol-razlike, iako će se na kraju sezone plasman određivati prema međusobnim susretima, a Barsa je u tom segmentu bolja od "jorgandžija", bar za sada (pobedili su sa 1:0 na Monžuiku). 

Barselona je ove sezone oba poraza doživela kod kuće, ali su u gostima, iako još uvek neporaženi, vrlo neubedljivi. Na osam utakmica skupili su 14 bodova od mogućih 24, jer su čak pet puta igrali nerešeno.

Razlog tome su nešto slabije utakmice u gostima, kao i činjenica da je ekipa Katalonije na osam mečeva u gostima zabeležila tri pobede i pet remija. Najveće razočarenje je svakako remi sa Granadom kada je bilo 2:2, a Barselona je do boda stigla u 89. minutu.

Donekle olakšavajuća okolnost za Ćavija i njegove pulene je duga lista povređenih igrača na kojoj se trenutno nalaze Gavi, Alonso, Martinez i ter Stegen.

Las Palmas može da bude zadovoljan učinkom u dosadašnjem delu šampionata, s obzirom na to da se pre ovog kola nalazi na desetom mestu na tabeli, sa 25 osvojenih bodova. Cilj ekipe sa Kanarskih ostrva je opstanak, a od crvene zone udaljeni su trenutno deset bodova.

Zanimljivo je da su "žuti" trenutno druga najbolja odbrana u ligi sa samo 15 primljenih golova, ali im je napad slabija strana jer su samo 15 golova i postigli. Manje, 14 na kontu ima samo Kadiz koji je prvi ispod crte.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,55) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova