NAJLOŠIJA ODBRANA PROTIV NAJSLABIJEG NAPADA: Donosi li derbi začelja u La ligi prekid jedne od najdužih serija bez pobede?

O. M.

03. 05. 2024. u 10:10

GRANADA dočekuje Kadiz, u susretu dve od tri najlošije ekipe u španskoj La ligi. Derbi začelja zakazan je za sredu od 17 časova na stadionu "Nuevo los karmenes" u Granadi.

НАЈЛОШИЈА ОДБРАНА ПРОТИВ НАЈСЛАБИЈЕГ НАПАДА: Доноси ли дерби зачеља у Ла лиги прекид једне од најдужих серија без победе?

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Domaćin ima očajno loš niz rezultata u La ligi. Od avgusta su bez pobede i ta serija sada traje 15 utakmica, samo Almerija koja nema pobedu od starta sezone ima duži niz. Osvojili su samo pet bodova u poslednjih 15 utakmica. Sa jednom pobedom i osam bodova posle 18 utakmica, 19. su na tabeli i sedam bodova daleko od sigurne zone.

Za njih je ovaj meč veoma važan jer je upravo Kadiz prvi tim iznad zone ispadanja. Granada je jedini tim bez ijedne odigrane utakmice u kojoj su sačuvali mrežu u ligi ove sezone. Sa 40 primljenih golova imaju drugu najlošiju odbranu u ligi. Sedam od osam bodova osvojili su kod kuće.

Kadiz je takođe u dugoj seriji bez pobede. Oni su doduše nešto manje očajni, pošto njihov niz traje utakmicu manje od Granadinog.

Bez pobede su od prvog septembra kada su pobedili Viljareal sa 3:1. U prvenstvu su vezali pet nerešenih utakmica, a taj niz remija presekli su sramnom eliminacijom iz Kupa kralja od niželigaša Arandine. Sa dve pobede i 15 bodova posle 18 utakmica nalaze se na 17. mestu na tabeli i samo dva boda iznad zone ispadanja.

Kadiz ima najgori napad u ligi sa samo 14 postignutih golova. Nisu uspeli da postignu gol u osam utakmica. Oni su bez pobede u gostima u devet utakmica, a primili su bar jedan gol na svakom gostovanju.

Jedna optimistična statistika pred duel sa Granadom za navijače "žute podmornice" - Kadiz je ove sezone neporažen protiv timova plasiranih od 11. do 20. mesta. U osam utakmica imaju dve pobede i šest remija.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,93)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

BRUKA NA ROLAN GAROSU: Da li je moguće da su ovo uradili Olgi Danilović nakon današnje senzacije?!