UTEŠNA NAGRADA: "Crveni đavoli" i "crveni dijamanti" u borbi za svetsku bronzu

O. M.

22. 12. 2023. u 08:50

URAVA i egipatski Al Ahli sastaće se na Svetskom klupskom prvenstvu u borbi za treće mesto. Utakmica se igra na stadionu "Princ Abdula al Feajsla" u Džedi od 15 časova i 30 minuta.

УТЕШНА НАГРАДА: Црвени ђаволи и црвени дијаманти у борби за светску бронзу

Foto: Profimedia

"Crveni dijamanti" su nedavno okončali takmičenje u novoj sezoni japanske Džej lige i to na razočaravajućem četvrtom mestu koje im ne donosi plasman u Ligu šampiona Azije u sezoni 2024/25. Osim toga su kao najlošija drugoplasirana ekipa grupne faze ove sezone već završili takmičenje, predaće i krunu šampiona Azije ali će se ipak naći i u sledećem izdanju Svetskog klupskog prvenstva jer je FIFA promenila format takmičenja pa će od leta 2025. godine na njemu učestovati 32 kluba.

U  četvrtfinalu Urava je iznenadila mnoge pobedivši meksički Leon. Međutim, u polufinalu nisu imali sreće, jer im je protivnik bio jedan od najboljih klubova na svetu, Mančester siti. Engleski tim je očekivano pobedio sa 3:0 i Urava će morati da se zadovolji borbom za treće mesto gde isto neće imati lak zadatak imajući u vidu kvalitet afričkog predstavnika.

Za razliku od prvenstva Japana, šampionat Egipta je nedavno počeo a posle devetog kola Al Ahli je na četvrtom mestu na tabeli sa tri boda manje od lidera Piramidsa. Treba napomenuti da zbog učešća u afričkoj Ligi šampiona, kao i na FIFA Svetskom klupskom prvenstvu najbolji egipatski klub ima čak tri utakmice manje od rivala.

Al Ahli je u četvrtfinalu bio bolji od arabijskog Al Itihada sa 3:1, a jedan od ključnih trenutaka viđen je u završnici prvog poluvremena, kada je igrač gostiju Karim Benzema promašio jedanaesterac pri vođstvu "crvenih đavola" od 1:0. Posle tog trenutka Al Ahli je sa još dva gola na početku drugog poluvremena rešio pitanje pobednika i plasirao se u polufinale.

Ipak, gosti nisu imali snage za još jedno iznenađenje, pa su poraženi od brazilskog Fluminensea sa 2:0, iako su tokom celog meča bili ravnopravni šampionu Južne Amerike.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,55)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)