LEVERKUZEN NE PRESTAJE DA MELJE: ''Orlovi'' su nova žrtva razigranih ''farmaceuta''

V.M.

17. 12. 2023. u 10:41

U jednom od derbija 15. kola nemačke Bundeslige, lider će na ''Baj areni'' ugostiti ekipu Ajntrahta iz Frankfurta (17:30).

ЛЕВЕРКУЗЕН НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА МЕЉЕ: Орлови су нова жртва разиграних фармацеута

Profimedia/ IMAGO

Sa impresivnim ulovom od 36 bodova iz prvih 14 kola, Bajer Leverkuzen uživa u najboljem prvenstvenom startu u istoriji kluba. Neporaženi su ove sezone, a uz Bundesligu odlično im ide i u Ligi Evrope gde su osvojili prvo mesto u grupi ''H'' sa maksimalnim učinkom od 18 sakupljenih poena.

Uprkos brojnim hvalospevima, izabranici Ćabija Alonsa propustili su dve velike prilike da produže vođstvo u odnosu na najbliže pratioce jer su u poslednja dva kola remizirali sa Dortmundom, odnosno Štutgartom.

Trenutno imaju odigran meč i četiri boda više od Bajerna, a danas se nalaze u opasnosti da po prvi put ove sezone vežu tri budensligaška meča bez trijumfa.

Biće silno motivisani da ne dozvole da se to dogodi pred njihovim navijačima i uz potentni napad (39 postignutih golova) osloniće se i na najbolju odbranu lige (12 primljenih pogodaka) u pokušaju da prekinu post.

Sa druge strane, Frankfurt je u lošoj formi. Ostvario je samo jednu pobedu na poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, ali ona je bila i više nego impresivna pošto su proteklog vikenda sa 5:1 savladali Bajern.

Ipak, euforija nije trajalo dugo jer su sredinom nedelje poraženi od Aberdina (0:2), ali i pored tog neuspeha igraće u nokaut fazi Lige konferencija na proleće.

Ajntraht je ostvario samo dve pobede u gostima u Bundesligi ove sezone, što mu sigurno ne daje samopoudanje pred odlazak na ''Baj arenu'' sa koje se u poslednjih devet poseta pognute glave vraćao u Frankfurt.

Nema bitnijih izostanaka u redovima današnjih rivala, a mi verujemo da će domaćin ostvariti novu pobedu pred svojim pristalicama.

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,95)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)