"OŠTRICE" S NOVIM TRENEROM DOČEKUJU LIVERPUL: Dete Šefild junajteda se vraća na mesto uspeha da vadi kestenje iz vatre

O. M.

06. 12. 2023. u 08:08

LIVERPUL gostuje Šefild junajtedu u okviru 15. kola engleske Premijer lige. Utakmica se igra na Bramal lejnu od 20 časova i 30 minuta.

ОШТРИЦЕ С НОВИМ ТРЕНЕРОМ ДОЧЕКУЈУ ЛИВЕРПУЛ: Дете Шефилд јунајтеда се враћа на место успеха да вади кестење из ватре

FOTO: Profimedia

"Oštrice" su nakon 14 kola poslednje na tabeli engleskog prvenstva, a kako igraju u dosadašnjem delu sezone, teško je poverovati da mogu da sačuvaju premijerligaški status. Najozbiljniji kandidati da se s njima nađu u poslednja tri na kraju sezone su Barnli i Luton taun, ekipe koje su sa njima i ušle u elitu na kraju prošle sezone.

To da tri ekipe koje su došle iz Čempionšipa već na kraju iste sezone ispadnu se poslednji put i jedini od rebrendiranja Prve divizije u Premijer ligu 1993. godine, desilo u sezoni 1997/98, kada su u paketu iz Čempionšipa stigli Bolton, Kristal palas i Barnsli, da bi se na kraju sezone svi zajedno i vratili u drugi razred engleskog fudbala.

Ta tri tima bi već sada bila u gotovo bezizlaznoj situaciji da FA nije oduzela deset bodova Evertonu, koji se zbog toga "umešao" u ovu trku za opstanak.

Da je Šefild junajted ipak najgori u ovom društvu potvrdio je rezultat direktnog susreta sa Barnlijem, u kome je "pukla petarda" koja je koštata posla Pola Hekingbotoma. Dosadašnjeg menadžera zamenio je Kris Vajlder, čovek koji je kao menadžer dva puta uvodio Šefild u viši rang, 2017. u Čempionšip posle šest godina u trećem razredu i 2019. u Premijer ligu, a kao igrač ovog kluba zabeležio više od 100 premijerligaških nastupa na poziciji desnog beka.

Kolike su mu šanse da sa ovim timom sada izbori opstanak tek treba da se vidi, a utakmica protiv Liverpula teško da može da bude prekretnica za "oštrice". U najboljem slučaju navijači mogu da očekuju bolje defanzivno izdanje tima, da se ne ponove "petarde" od Barnlija i Arsenala, ili još gore, osmica od Njukasla, najteži poraz na "Bramal lejnu" u istoriji nekadašnjeg velikana.

Javnost na Ostrvu ne veruju u novo Veberovo čudo, štaviše, nisu retki oni koji očekuju da Šefild junajted obori negativni rekord iz sezone 2008/09. kada je Derbi kaunti ispao iz lige sa samo 11 osvojenih bodova.

S druge strane, Liverpul igra solidno na oba fronta. U ligi su drugi, sa dva boda manje od lidera Arsenala i jednim više od šampiona Engleske i Evrope, trećeplasiranog Mančester sitija. U Ligi Evrope, kolo pre kraja obezbedili su prvo mesto i direktan plasman u osminu finala Lige Evrope.

Donekle problem za menadžera Jirgena Klopa predstavlja motivisanje igrača za "male" protivnike. Liverpul je pre mesec dana tek u zaustavnom vremenu izborio bod protiv Lutona na gostovanju, što možda daje tračak nade Šefildu da bi i oni mogli da iskoriste opuštanje "redsa".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-2 (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)