POBEDA NAD PARTIZANOM DAJE VETAR U LEĐA TSC-U: Srpski predstavnik i dalje ima šansu za proleće u Evropi

V.M.

30. 11. 2023. u 11:23 >> 11:23

U petom kolu drugog najjačeg evropskog takmičenja TSC će pokušati da dođe do prvog trijumfa u grupi ''A'' kada večeras od 21.00 dočeka Vest Hem.

ПОБЕДА НАД ПАРТИЗАНОМ ДАЈЕ ВЕТАР У ЛЕЂА ТСЦ-У: Српски представник и даље има шансу за пролеће у Европи

FOTO: M. Vukadinović

Ekipa iz Bačke Topole je ove sezone debitovala u evropskom takmičenju i nije se baš lepo provela u dosadašnjem toku Lige Evrope, kao i čitav srpski fudbal koji je na međunardnoj sceni za sada osvojio samo dva boda.

TSC je osvojio jedan od njih kada je remizirao sa Olimpijakosom u drugom kolu pred svojim navijačima (2:2), ali u ostalim mečevima je doživeo poprilično rutinske poraze.

Dva mu je naneo Frajbrug ukupnim rezultatom 8:1 (3:1, 5:0), dok ga je večerašnji rival savladao u Londonu sa 3:1. Izabranici Žarka Lazetića su poveli na tom meču pogotkom Stanića početkom drugog poluvremena, ali u završnici meča su posustali i Kudus je sa dva brza gola započeo preokret koji je završio Souček.

Domaćin je zbog svega toga ostao bez ikakve šanse da se nađe u nokaut fazi Lige Evrope, ali i dalje postoji nada da može do Lige konferencija jer mu trećeplasirani Olimpijakos beži tri boda, a upravo se sa pirejskim velikanom sastaje u poslednjem kolu.

Ono što daje nadu TSC-u da može do iznenađenja na večerašnjem duelu je partija koju je za vikend pružio protiv aktuelnog lidera Superlige Srbije Partizana, kojeg je ubedljivo savladao u Beogradu, 0:4. Dominirao je od prvog minuta susreta na ''Stadionu Partizana'', odigrao sigurno najbolji meč od samog starta sezone, a utakmica je već bila rešena krajem prvog dela kada je rezultat glasio 0:3.

Što se tiče gostiju iz Londona, njima je cilj da u završnici grupne faze sačuvaju prvo mesto koje trenutno poseduju. Osvojili su devet bodova, isto kao i drugoplasirani Frajburg, tako da prava na kiks nema i moraće ozbiljno da shvate večerašnji meč, o čemu je i govorio štoper gostiju Konstantinos Mavropanos.

- Čeka nas teška utakmica, ali možemo do pobede. Sve je na nama. Ako odigramo kao što umemo, onda i možemo do trijumfa. Važno nam je da završimo na vrhu grupe, jer nam to donosi bolje mogućnosti i potencijalno lakšeg rivala u nokaut fazi. Zato je veoma bitno da završimo jako grupnu fazu i pobedimo u četvrtak.

Ono što ide u prilog ''čekićarima'' je to da imaju bolji međusobni skor od Frajburga kojeg su savladali u Nemačkoj sa 2:1, tako da ako večeras slave, u poslednjem kolu će im biti dovoljan i remi da na tronu grupe ''A'' završe prvu fazu Lige Evrope.

Aktuelni osvajač Lige konferencija je za vikend takođe ostvario pobedu, preokrenuo je protiv Barnlija u gostima (2:1) i tako upisao drugi uzastopni trijumf u Premijer ligi, što znači da u odličnoj atmosferi dolazi na ''TSC arenu''.

Što se tiče izostanaka, kod domaćina nema problema, dok vredi istaći da će Vest Hem večeras biti bez Mikela Antonija, a pod velikim upitnikom je i najbolji igrač gostiju Džered Bouven koji je propustio pomenuti meč protiv Barnlija.

Verujemo da su gosti iz Londona dosta kvalitetniji tim i da će to pokazati na terenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2-6 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

BRUKA NA ROLAN GAROSU: Da li je moguće da su ovo uradili Olgi Danilović nakon današnje senzacije?!