MEČ ODLUKE ZA CRVENU ZVEZDU! Svi snovi, nadanja i ambicije staju u 90 minuta

V.D.

28. 11. 2023. u 17:41 >> 17:41

VEČERAS od 21 čas u okviru petog kola grupne faze Lige šampiona snage će odmeriti Jang bojs i Crvena zvezda.

МЕЧ ОДЛУКЕ ЗА ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ! Сви снови, надања и амбиције стају у 90 минута

M. Vukadinović

Dolazak Baraka Bahara i nekoliko skupih pojačanja na stadion "Rajko Mitić" jasno je pokazao visoke ambicije uprave kluba za ovu sezonu u kojoj je izboren direktan plasman u Ligu šampiona.

Crveno-beli su u pripremnom periodu slobodno možemo reći mleli rivale. Pripreme su počeli na Zlatiboru pa su na stadionu "Radomir Antić" u Užicu odigrali prve prijateljske mečeve protiv selekcije grada Užica (3:1) i Borca iz Banjaluke (2:0).  

Nakon boravka na srpskoj planini krenuli su put Sankt Peterburga gde su odigrali turnir na kome su bili maksimalni i savladali domaći Zenit sa 2:1, zatim Nefči sa 4:0 i na posletku Fenerbahče sa 3:1. Crveno-beli su tako podigli pobednički pehar i osvojili ček na 500.000 evra koji sleduje najboljoj ekipi na ovom prestižnom prijateljskom turniru. Ubrzo potom na stadionu Rajko Mitić savladali su i ekipu TSC Bačke Topole sa 3:0 da bi samo četiri dana kasnije ugostili Fiorentinu koju su deklasirali sa 5:0.

Sve je delovalo tako bajkovito za navijače nekadašnjeg šampiona Evrope i Sveta u pripremnom periodu pa čak i u prva četiri kola kada je Crvena zvezda upisala 12 bodova uz gol-razliku 16:1, ali onda je usledilo gostovanje na krovu šoping centra "Stadion" na kome je Zvezda "prosula" titulu u sezoni 2016/2017. Zanimljivo je da je i pre šest godina a i sada rezultat bio 3:2 za "zmajeve". 

Kao da je taj poraz na "veštaku" totalno resetovao Crvenu zvezdu koja više nije ista ekipa. Sa svim rivalima u Superligi se muči i nije ubedljiva u pobedama koje dolaze ipak na razliku u kvalitetu. Dogodio se i poraz na Banovom brdu od Čukaričkog samo dva kola nakon tog na Voždovcu. 

Ruku na srce, partije u Ligi šampiona su daleko bolje od onih iz domaćeg prvenstva. Zvezda se nije obrukala protiv Mančester sitija, čak je i vodila na poluvremenu, ali u drugih 45 minuta aktuelni šampion Evrope je pokazao svu svoju snagu i pobedio sa 3:1. Nakon toga usledio je meč sa današnjim rivalom Jang bojsom. Odmah nakon žreba bilo je jasno da će utakmica na Marakani sa Švajcarcima biti najvažnija u sezoni i odlično je krenulo. Na poluvreme se otišlo sa golom prednosti, ali u drugom totalni pad u igri i Jang bojs preokreće na 1:2 za svega 13 minuta. Fudbaleri srpskog šampiona su se ponovo probudili u poslednjih 20 minuta i uspeli da postignu gol za izjednačenje i produžetak nade da može da se prezimi u Evropi. Strelci na tom meču bili su Ndiaje i Bukari koji će i večeras biti najveća pretnja po gol rivala.

Nakon toga usledila su dva poraza od Lajpciga u kojima je Zvezda primala rane golove u prvih 15 minuta mečeva. Nemci su kao i Mančester siti već obezbedili plasman u nokaut fazu Lige šampiona, dok će se Zvezda i Jang bojs sa do sada jednim osvojenim bodom iz međusobnog duela boriti za poziciju broj tri koja donosi plasman u Ligu Evrope.

Stigli smo do meča sezone za izabranike Baraka Bahara. Prednost Partizana u domaćoj ligi je smanjena na tri boda, pa se sa dobrim raspoloženjem otišlo na ovo ključno gostovanje.

Jang bojs je kao i Crvena zvezda nešto slabiji u prvenstvu ove godine, a za vikend je doživeo poraz od Ciriha rezultatom 3:1 koji je tom pobedom preuzeo prvo mesto, ali aktuelni šampion ima i meč manje.

Večerašnji rivali su do sada odigrali pet duela, a beogradski crveno-beli imaju pozitivan skor iz međusobnih okršaja. Do sada smo videli četiri remija i jednu pobedu srpskog tima.

Očekivani sastav:

Na golu je nezamenjivi Glazer, mladi Kosta Nedeljković će dobiti mesto pored desne aut-linije. Levo će Milan Rodić koji je propustio meč protiv Vojvodine kako bi se pripremio za večerašnju utakmicu, dok će Điga i Dragović biti u sredini.

U sredini Stamenić, Hvang, Kanga, Bukari i Ivanić, dok će najistureniji biti Šerif Endijae.

Crvena zvezda će na "Vankdorf stadionu" u Bernu, gde se igra na veštačkoj travi, imati veliku podršku navijača iz Srbije i dijaspore koji će bodriti svoje mezimce u nadi da će ih oni obradovati pozitivnim rezultatom.

Ulog na večerašnjem meču je ogroman za oba tima, a mi očekujemo da Crvena zvezda kao i na sve četiri dosadašnje utakmice u eliti zatrese mrežu protivnika.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Gost ukupno golova 1-2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 15:59

Komentari (0)

KAKO, MOLIM?! Da li je moguće da je Vilander ovo rekao o Novaku Đokoviću?