"TOBDŽIJE" KAO U STARA DOBRA VREMENA: Arsenalu dovoljan bod iz naredne dve utakmice za osminu finala

O. M.

29. 11. 2023. u 14:34 >> 14:34

ARSENAL dočekuje Lens u petom kolu grupe B Lige šampiona.

ТОБЏИЈЕ КАО У СТАРА ДОБРА ВРЕМЕНА: Арсеналу довољан бод из наредне две утакмице за осмину финала

Tanjug/AP

Večerašnji (20.45) susret na stadionu "Emirejts" je prva od dve meč-lopte koju "tobdžije" imaju u borbi za plasman među 16 najboljih u ovoj sezoni najjačeg evropskog klupskog takmičenja. 

Arsenal ima devet bodova trenutno, što je četiri više od današnjeg rivala i od drugoplasiranog PSV Ajndhovena s kojim se sastaje u poslednjem kolu. Upravo to daje izabranicima Mikela Artete mogućnost da sa jednim bodom izbore plasman u osminu finala, ali s druge strane to znači da imaju imperativ da ne smeju da izgube obe utakmice do kraja grupne faze, jer bi tako dali šansu Francuzima i Holanđanima da pobedama nad Seviljom preskoče Arsenal i pošalju ga u Ligu Evrope.

To nije očekivani scenario, kada se uzme u obzir kako "tobdžije" igraju ove sezone. Prvi su na tabeli Lige šampiona sa četiri boda prednosti nad najbližim pratiocima, a prvi su i na tabeli Premijer lige, gde imaju bod prednosti ispred šampiona Evrope i Engleske Mančester sitija. Doduše, Arsenal je i u prošloj sezoni bio lider Premijer lige u 30 od 38 kola, ali na žalost armije navijača jedno od osam kola posle koga su bili drugi je ono najvažnije, poslednje.

U Premijer ligi Arsenal je doživeo samo jedan poraz i to minimalni, pre tri nedelje na gostovanju Njukasl junajtedu. U Ligi šampiona takođe su samo jednom pognutih glava napustili teren i to je bilo baš protiv današnjeg rivala koji je u Lensu pobedio sa 2:1, iako su "tobdžije" vodile, golom Gabrijela Žezusa od 14. minuta. Da nije bilo tog preokreta Arsenal bi već sada bio siguran putnik u osminu finala.

Što se tiče Lensa, ova ekipa polako podiže formu u svim takmičenjima. Nakon lošijeg, čak očajnog starta sezone, gde nisu osetili slast pobede u prvih sedam utakmica u svim takmičenjima, probudila se četa Frenka Eza, taman na vreme da se uključi u trku za drugi krug Lige šampiona i visok plasman u francuskoj Ligi jedan. Da su čekali još malo verovatno bi im obe prilike otišle u nepovrat. 

Lens je doživeo samo jedan poraz u poslednjih 12 utakmica, naspram četiri koliko je skupio u prvih šest. Taj jedini poraz u poslednje vreme doživeli su na gostovanju PSV Ajndhovenu. Bilo je 1:0 za "filipsovce" iako su "crveno-zlatni" bili u najmanju ruku ravnopravan rival. U šampionatu su vezali osam utakmcia bez poraza, pet pobeda i tri remija, i nalaze se na šestom mestu sa 19 bodova, četiri manje od Lila, koji se nalazi na poziciji koja vodi u Ligu šampiona sledeće sezone.

Ako ostanu neporaženi u bar jednom od preostala dva meča, obezbediće evropsko proleće, dok bi obe pobede garantovale osminu finala Lige šampiona. Ali treba prvo skočiti pa reći "hop".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 2,12) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)