"JARČEVI" BERU KOŽU NA ŠILJAK: Bajern postigao 32 gola na poslednjih deset utakmica

O. M.

24. 11. 2023. u 09:34

ŠAMPION Nemačke Bajern Minhen otvara 12. kolo bundeslige gostovanjem Kelnu.

ЈАРЧЕВИ БЕРУ КОЖУ НА ШИЉАК: Бајерн постигао 32 гола на последњих десет утакмица

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra od 20 časova i 30 minuta na Rajn energi stadionu, gde su "jarčevi" ove sezone posle tri poraza konačno u dva prethodna kola uspeli da sačuvaju neke bodove. Pobedili su pre mesec dana Menhengladbah sa 3.1, da bi pred reprezentativnu pauzu podelili bodove sa Augzburgom (1:1).

U međuvremenu su sa poslednja tri gostovanja uzel isamo bod, u Bohumu, dok su u Lajpcigu doživeli težak poraz od 0:6, dok su u Kupu Nemačke ispali od drugoligaša Kajzerslauterna (2:3). 

Ekipa Štefana Baumgarta trenutno je na 17. mestu sa samo šest bodova koliko ima i "fenjeraš" Union Berlin. zona spasa srećom nije predaleko, jer 15. Darmštat beži samo dva boda.

Keln je imao dosta sreće protiv Bohuma u poslednjoj utakmici pred reprezentativnu stanku. Postigli su izjednačujući gol iz jedine prave prilike, dok je s druge strane njihov golman Švabe branio nemoguće. Keln je inače jedina ekipa u bundesligi koja postiže manje od jednog gola po utakmici. Kada se zna da Bajern ima najbolju odbranu u Ligi jasno je šta navijači "jarčeva" mogu da očekuju danas.

Keln je reprezentativnu pauzu iskoristio da odigra prijateljsku utakmicu sa petoligašem Porcom u kojoj je postigao osam golova što će bar malo podići samopouzdanje kod igrača.

S druge strane, snaga Bajerna se najbolje vidi iz podatka da je 11-ostruki uzastopni šampion Nemačke pre nešto manje od mesec dana sa 8:0 savladao Bundesligaša Darmštat, a nedelju dana kasnije  vicešampiona Dortmund sa "samo" 4:0. Bajern je na poslednjih deset utakmica postigao neverovatna 32 gola, a primio deset.Ipak, da Bavarci nisu nesavladivi svetu je pokazao Sarbriken koji ih je sa 2:1 eliminisao u Kupu Nemačke i tako prerano ugasio nade u "duplu krunu".

Bio je to tek drugi poraz Bajerna u sezoni, nakon onog sa otvaranja protiv Lajpciga u Superkupu. U Ligi šampiona su ve posle četiri kola obezbedili plasman u osminu finala, a u Bundesligi su drugi sa dva boda zaostatka za Bajerom iz Leverkuzena koji ima sezonu iz snova i Bajern je jedini tim koga nisu uspeli da pobede u 18 utakmica na tri fronta. 

Trener Bavaraca Tomas Tuhel na ovom meču neće moći da računa na Džamala Musijalu koji se još oporavlja od povrede zadobijene u meču Lige šampiona protiv Galatasaraja, dok se Mathajs de Liht povredu vuče još od utakmice sa Sarbrikenom.

Musijala bi mogao da nedostaje ekipi pošto je upravo on prošle godine golom u 90. minutu doneo pobedu od 2:1 Bajernu na Rajn energi stadionu.

Ali nema brige za Tuhela kada je spreman Hari Kejn koji je do sada postigao 17 golova u prvenstvu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&G3+ (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)