LIVERPUL BI DA SE VRATI NA POBEDNIČKU STAZU: Razigrane ''pčelice'' imaju drugačije planove

V.M.

12. 11. 2023. u 08:15

IZABRANICI Jirgena Klopa će od 15 časova na ''Enfildu'' ugostiti ekipu Brentforda.

ЛИВЕРПУЛ БИ ДА СЕ ВРАТИ НА ПОБЕДНИЧКУ СТАЗУ: Разигране пчелице имају другачије планове

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se ne može pohvaliti dobrim rezultatima u proteklih sedam dana, prvo je jedva izvukao bod protiv Lutona pogotkom Luisa Dijaza u poslednjim trenucima utakmice, a nakon toga je doživeo neslavan poraz na ''Munisipalu'' kada ga je u okviru Lige Evrope savladao Tuluz (3:2).

Jirgen Klop sigurno nije zadovoljan padom u igri njegovih igrača koje će pokušati da motiviše u svom stilu kako bi osvojili bitna tri boda pred reprezentativnu pauzu.

I pored neuspeha na ''Kenilvurt roudu'' Liverpul se pred start kola nalazio na veoma zadovoljavajućoj trećoj poziciji i zaostaje samo tri boda za liderom Mančester sitijem koji ga je u više navrata sprečavao da osvoji titulu.

Kao što je gotovo svake sezone pojava, ključ dobrih igra ''redsa'' su nastupi na ''Enfildu''. To je i sada slučaj i na čuvenom stadionu su osvojili maksimalnih 15 bodova iz pet utakmica uz impresvinu gol-razliku, 14:2.

Što se tiče Lige Evrope u kojoj su po kladionicama glavni favoriti za osvajanje zauzimaju prvo mesto u svojoj grupi ''E'' sa devet sakupljenih bodova, tako da im poraz od Tuluza nije naneo mnogo štete.

Na noge im dolazi razigrani Brentford koji se nalazi u fantastičnoj seriji od tri vezane ligaške pobede. Niz su započeli protiv Barnlija (3:0), a zatim su bili bolji od gradskih rivala Čelsija (0:2), odnosno Vest hema (3:2).

Iako od starta kampanje igraju bez najboljeg igrača ekipe Ajvana Tonija koji je suspendovan zbog klađenja do kraja kalendarske godine, ''pčelicama'' to ne pretdstavlja nikakav problem i Tomas Frank ponovo pokazuje o koliko se kvalitetnom stručnjaku radi.

Brentford se pred početak kola nalazio na devetom mestu i može se reći da se ove sezone pretplatio na goleade pošto na njegovim utakmicama u proseku pada nešto više od tri pogotka po meču (gol-razlika 19:14).

Što se tiče izostanaka, Klop neće moći da računa na Bajčetića, Alkantaru, Robertsona, Makalistera i Džounsa, ali dobra vest za nemačkog stručnjaka je to što se u sastav vraća kapiten Virdžil van Dajk.

Gosti imaju čak podužu listu povređenih igrača od svog rivala i na ''Enfild'' dolaze bez Hikija, Henrija, Dasilve, Damsgarda, Šadea i pomenutog Ajvana Tonija.

Današnji suparnici su dva puta do sada igrali na ''Enfildu'' i u oba navrata je slavio Liverpul, ali treba biti oprezan sa fiksom jer je Brentford u odličnoj formi i pokazao je da je tvrd orah time što je odigrao najviše remija u ligi uz Notingem (po četiri).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&|1+||1+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)