"SVRAKE" ŽELE OSVETU ZA PORAZ NA SVOM TERENU: Kako će igrači Dortmunda reagovati posle debakla u "Der Klasikeru"?

O. M.

07. 11. 2023. u 07:15

BORUSIJA iz Dortmunda dočekuje Njukasl u prvoj utakmici četvrtog kola grupe "F" Lige šampiona. Utakmica se igra od 18 časova i 45 minuta na "Vestfalen" stadionu u Dortmundu.

СВРАКЕ ЖЕЛЕ ОСВЕТУ ЗА ПОРАЗ НА СВОМ ТЕРЕНУ: Како ће играчи Дортмунда реаговати после дебакла у Дер Класикеру?

Tanjug/ap

Ove dve ekipe poravnate su bodovno posle prva tri kola, sa po četiri boda, ali je Dortmund u boljoj situaciji jer je pre dve nedelje pobedio sa 1:0 na "Sent Džejms" parku. Bila je to utakmica u kojoj je domaći tim više napadao, imao veći posed lopte i više udaraca u okvir gola, ali su tri boda ipak otišla u Dortmund. Pred kraj utakmice prečka je sprečila izjednačenje posle pokušaja Entonija Gordona.

Borusija i pored ove pobede ne ulazi u današnji duel sa nekim velikim samopouzdanjem, jer je ono poljuljano ubedljivim porazom u "Der Klasikeru" protiv minhenskog Bajerna. Bilo je 4:0 za goste na Vestafalenu i to je bio prvi poraz "milionera" pred svojim "žutim zidom" ove sezone. Da je Borusija u krizi pokazale su i dve utakmice pre potopa u velikom derbiju, remi sa Ajntrahtom u Frankfurtu koji je izboren u završnici utakmice, kao i minimalna pobeda na Vestfalenu protiv Hofenhajma u okviru DFB Kupa. U toj utakmici Dortmund je spasao engleski tinejdžer Džejmi Bajn-Gitens fenomenalnom asistencijom za prekaljenog Marka Rojsa koji je postigao jedini gol na utakmici.

Dortmund je osim debakla protiv Bajerna pretrpeo još samo jedan poraz u sezoni, na gostovanju Pariz Sen Žermenu u prvom kolu Lige šampiona. Pre dvomeča sa Njukaslom sastali su se sa Milanom, a ta utakmica završena je bez golova. 

Pre prvog meča sa Dortmundom Njukasl je bio lider grupe pošto je iz prva dva kola sa Milanom i Pariz Sen Žermenom, osvojio četiri boda. Na "San siro" su došli da bi se odbranili i u tome su uspeli jer je meč završen bez golova, dok su u drugom kolu "razbili" Parižane sa čak 4:1.

Činilo se da će poraz od Dortmunda ostaviti dubok trag na "svrake" a da su uzdrmani videlo se već u narednoj utakmici kada su propustili 1:0 i 2:1 protiv Vulfsa koji su na kraju iščupali jedan bod.  Ali, nisu dugo žalili za prosutim mlekom izabranici Edija Haua, pa su već u naredne dve utakmice pokazali klasu. Prvo su u osmini finala Liga kupa na "Old trafordu" sa 3:0 ponizili posrnuli Mančester junajted , a onda su skinuli još veći skalp, pobedivši Arsenal minimalnim rezultatom.

Njukasl je trenutno šesti na tabeli Premijer lige sa 20 bodova, četiri manje od "tobdžija" kojima su naneli prvi poraz u sezoni.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)