AJAKS KONAČNO POBEDIO: Smena trenera urodila plodom, "kopljanici" izlaze iz krize?

O. M.

05. 11. 2023. u 11:25

AJAKS dočekuje ekipu Herenvena u 11. kolu holandskog šampionata. Utakmica se igra na Johan Krojf areni od 16 časova i 45 minuta.

АЈАКС КОНАЧНО ПОБЕДИО: Смена тренера уродила плодом, копљаници излазе из кризе?

Foto Profimedia

Kopljanici su pre nekoliko dana konačno pobedili. Golovima Bergvajna i Akpoma  savladan je, u zaostaloj utakmici trećeg kola Eredivizije, Folendam. Stavljena je tačka na jedan od najdužih, ako ne i najduži, post Ajaksa u domaćem šampionatu - deset utakmica bez pobede. Ostaje da se vidi da li je to i kraj agonije slavnog kluba, koji je sada van zone ispadanja, ali samo na bolju gol-razliku od Vitezea.

Folendam je bio idealan rival za Džona van et Šipa da na svom novom debiju na klupi Ajaksa donese dugo čekanu pobedu. 

Ajaksu ne cvetaju ruže ni u Ligi Evrope gde je nekako uspeo da uđe preko Ludogoreca. Na tri utakmice osvojili su samo bod i drže fenjer u grupi sa Marseljom, AEK-om i Brajtonom.

Herenven je do skora bio u sličnoj situaciji kao i Ajaks. Imali su sedam utakmica u nizu be pobede, ali su u poslednje dve  ostvarili trijumfe, protiv Heraklesa u Ligi i Venloa u Kupu.

Ajaks je ove szone samo jednom vodio na poluvremenu, a tada nije uspeo da pobedi, pošto je PSV preokrenuo u derbiju i stigao do pobede od 5:2. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!