MILAN BI PONOVO DA POKORI ''DIJEGA ARMANDA MARADONU'': Rosoneri znaju kako se dolazi do pobede u Napulju

V.M.

29. 10. 2023. u 08:10

U večernjem terminu nedeljnog programa popularnog Kalča, fudbaleri Napolija će ugostiti Milan (20:45).

МИЛАН БИ ПОНОВО ДА ПОКОРИ ДИЈЕГА АРМАНДА МАРАДОНУ: Росонери знају како се долази до победе у Напуљу

Foto Profimedia

Domaćin je u poslednje vreme podigao formu i polako se uspinje na tabeli, dok gost dolazi u negativnoj seriji od dva vezana poraza koju će želeti da okonča na večerašnjem duelu i očekujemo veoma zanimljivu utakmicu.

Nakon slabog otvaranja prvenstva i priča da će Rudi Garsija napustiti klupu ekipu, velikan iz Napulja se izdigao i znatno popravio formu nakon reprezentativne pauze iako igra vez svog najboljeg igrača Viktora Osimena kojeg muči povreda.

Ovaj meč će dočekati u dobroj atmosferi jer je u proteklih sedam dana ostvario bitne pobede nad Veronom (3:1), odnosno Union Berlinom (1:0).

Očigledno je da Napoli nije ista ekipa kao ona koja je rutinski pokorila Seriju A prošle sezone, ali ako bi slavio na večerašnjem duelu približio bi se vodećem Juveu na tri boda zaostatka i tako dodatno zakuvao borbu u vrhu tabele.

Sa druge strane, Milan je preko nedelje nastavio sa slabim nastupima u Ligi šampiona. Savladao ga je PSŽ-a sa 3:0 i trenutno je poslednji u popularnoj grupi smrti, a dodatno je poražavajuža činjenica da nije postigao gol u najjačem evropskom takmičenju.

Što se tiče domaćeg prvenstva tu dosta bolje ide rosonerima koji su ovo kolo dočekali na drugom mestu sa 21. osvojenim bodom, a zanimljivo je da nisu odigrali nijedan remi do sada već su ostvarili sedam pobeda uz dva poraza.

Jedan od njih doživeli su proteklog vikenda u derbiju protiv Juventusa kada su dominirali u uvodnih pola sata, ali krajem prvog dela snove o trijumfu im je ugasio štoper Tšau koji je zaradio crveni karton nakon neopreznog starta nad Keanom, što je ''stara dama'' iskoristila i slavila sa 1:0 pogotkom bivšeg igrača Milana, Manuela Lokatelija.

Veliki problem prošle godine izabranicima Stefana Piolija bile su igre na strani, ali to se ne može reći i za ovu sezonu u kojoj su na pet utakmica u gostima sakupili čak 12 bodova.

Ovi timovi se jako dobro poznaju jer su prošle godine četiri puta ukrštali koplja. U Seriji A je viđen po trijumf na obe strane, dok u četvrtifnalu Lige šampiona bolji bio Milan (1:0, 1:1).

Vredi napomenuti da rosoneri vole da igraju na ovom stadionu jer su u minulih pet navrata sa njega odnosili barem bod u Milano (tri trijumfa, dva remija).

Očekujemo jedan veoma ujednačen meč između dva poslednja osvajča Skudeta u kojem bi blagu prednost dali gostima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)