BARSA PRIMILA NAJBRŽI GOL U 21. VEKU: Bilbao je nemoćan na Nou kampu, možda mu Monžuik više leži?

O. M.

22. 10. 2023. u 10:03

BARSELONA dočekuje Atletik Bilbao u desetom kolu španske La lige. Utakmica se igra na Monžuiku od 21 čas.

БАРСА ПРИМИЛА НАЈБРЖИ ГОЛ У 21. ВЕКУ: Билбао је немоћан на Ноу кампу, можда му Монжуик више лежи?

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Šampion Španije ostao je neporažen u prošlom kolu, pred reprezentativnu pauzu, iako je Granada povela već u 17. sekundu. Bio je to najbrže primljeni gol giganta iz španske provincije Katalonije u 21. veku. Strelac tog istorijskog gola, Brajan Saragosa, udvostričio je vođstvo domaćih nepunih pola sata kasnije, ali su puleni Ćavija Ernandeza uspeli da se vrate u život i preko Laminea Jamala i Sergija Roberta stignu do boda.

Barsa je sada četvrta na tabeli sa 21 bodom. uoči ovog kola to je bilo tri boda zaostatka za liderom Real Madridom koji je u međuvremeno odigrao 1:1 sa Seviljom u desetom kolu, pa Barsa ima priliku da pobedom nad gostima iz Bilbaoa smanji zaostatak na samo jedan bod.

Neće biti lako, iako Bilbao u poslednje vreme nema rešenje za igru Barselone, ostvarili su lavovi sa San Mamesa samo tri remija u poslednjih deset okršaja, ali Ćavi na ovom meču neće moći da računa na nekoliko važnih šrafova svoje mašinerije. Pre svega na Roberta Levandovskog, koji je sa pet golova i tri dodavanja za gol najbolji strelac i asistent ekipe, kao ni na Gavija, Serhija roberta, Frankija de Jonga, Pedrija, Kundea i Rafinju.

Prošle sezone Atletiku su bila potrebna samo dva boda da se plasira u neko od evropskih takmičenja. Njihovi fanovi su to videli kao neuspeh. Sada su sezonu počeli nešto bolje nego prethodnih godina i nalaze se na petom mestu sa pet pobeda, po dva remija i poraza.

U prošlom kolu savladali su Almeriju sa 3:0. Bila je to utakmica u kojoj je Atletik pokazao potpunu nadmoć nad protivnikom. Od 60% poseda i preko 30 pokušaja na golu videli smo tri lepa gola, dok Almerija na drugoj strani nije pokazala gotovo ništa.

Atletik je izgubio od Real Sosijedada rezultatom 3:0. Igrali su nerešeno sa Hetafeom 2:2 i pobedili Alaves sa 2:0 i Kadiz sa 3:0. Atletik se ove sezone lako nosi sa slabijim ekipama, ali ne uspevaju da se suprotstave ekipama iz gornjeg dela tabele.

U prošloj sezoni na Nou kampu je bilo 4:0 za Barselonu, možda će Monžuik biti srećniji gostima dok legendarni stadion Barselone menja ruho, ali u to se ne treba kladiti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,72) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića