REPRIZA FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA: Italijane vežu lepa sećanja za ''Vembli''

V.M.

17. 10. 2023. u 08:53

U derbiju dana kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Engleska će pred 90.000 ljudi na ''Vembliju'' ugostiti Italiju (20.45).

РЕПРИЗА ФИНАЛА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Италијане вежу лепа сећања за Вембли

FOTO: AP/Tanjug

Poslednje dve utakmice za domaćina su bile prijateljske, u njima su savladali Škotsku (3:1) i Australiju (1:0), a sada se vraćaju na takmičarski kolosek gde će probati da ostvare svoj peti trijumf u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Jedina koja je uspela da odoli napadima ''Gordog Albiona'' je Ukrajina (1:1), ali Englezi sa 13 sakupljenih bodova samouvereno drže prvu poziciju u grupi ''C''.

Pobedom na večerašnjem duelu čekirali bi vizu za Nemačku, a ako to ne učine, imaće novu priliku sledećeg meseca kada budu igrali s Maltom i Severnom Makedonijom.

Izabranici Gereta Sautgejta se nalaze u impresivnoj seriji od 12 vezanih pobeda pred svojim navijačima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a čak na deset od tih 12 mečeva nisu primili nijedan gol.

Italiji je ''Vembli'' ostao u lepo sećanju, jer kada su sa Englezima ukrstili koplja na njemu, podigli su trofej osvajača poslednjeg Evropskog prvenstva.

U regularnom delu je bilo 1:1, Šo je doveo domaćina u prednost, ali je Bonući poravnao, a u produžecima nisu viđeni golovi tako da se ušlo u penale gde je briljantni Donaruma sa tri odbrane doneo titulu prvaka ''azurima''.

Italijani su nakon toga šokantno propustili Svetsko prvenstvo u Kataru, a skoro su odradili i rokadu na klupi te će ih u završnici ovog kvalifikacionog ciklusa predvoditi Lučano Spaleti.

On je svoj mandat na klupi započeo trijumfom nad Ukrajinom (2:1), a pre par dana ''azuri'' su osvojili nova tri boda savladavši Maltu (4:0).

Iskusni stručnjak je blizu toga da vrati Italijane na Euro pošto su trenutno drugi, a uz to imaju bolji međusobni skor i odigran meč manje od Ukrajinaca sa kojima su izjednačeni po broju bodova.

Na startu kvalifikacija Englezi su savladali Italiju sa 2:1, a mi verujemo da će to i večeras biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića