SAVO VODI ZMAJEVE U NEMAČKU: Legenda srpskog fudbala debituje na klupi Bosne i Hercegovine

O. M.

05. 12. 2023. u 10:22 >> 10:22

FUDBALSKA reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za odlazak na EURO 2024 u Nemačkoj, sa novim selektorom Savom Miloševićem. "Zmajevi" danas gostuju Lihtenštajnu u okviru sedmog kola grupe "J".

САВО ВОДИ ЗМАЈЕВЕ У НЕМАЧКУ: Легенда српског фудбала дебитује на клупи Босне и Херцеговине

FK Partizan

Bosanci su razočaravajuće startovali u kvalifikacijama, što je posla koštalo legendu jugoslovenskog i bosanskog fudbala Faruka Hadžibegića. Četiri kola pre kraja kvalifikacija zamenila ga je legenda srpskog fudbala Savo Milošević koji će pokušati nemoguće - da "zmajeve" dovede do jedne od prve dve pozicije u grupi i tako obezbedi završnicu Eura.

Ako u tome ne uspe, imaće Bosanci drugu šansu jer su kao pobednici grupe u Ligi nacija obezbedili mesto u baražu.

Bosna je pod Hadžibegićem dobro počela kvalifikacije, pobedom od 3:0 nad Islandom. Usledila su tri poraza, od kojih se za prva dva, od Slovačke i Portugala u gostima, ne može reći da su neočekivani, ali treći je bio pravi šok jer je došao od Luksemburga na "Bilinom polju" u Zenici, gde su Bosanci retko gubili i od fudbalskih golijata.

Seriju poraza nakratko su prekinuli pobedom nad današnjim rivalom, ali već način na koji je ona izvojevana pokazao je koliko su "zmajevi" zalutali na stranputicu, a poraz od slabašnog Islanda to je samo potvrdio.

Novi selektor se već na prvom zadatku suočio s problemima, s obzirom na to da neće moći da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca, među kojima su Rade Krunić, Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević i Benjamin Tahirović.

Međutim, iz bosanskog tabora naglašeno je da će ekipa u svaku utakmicu ulaziti maksimalno motivisano, iako su šanse za direktan plasman na Euro u domenu teorije. Milošević je na predstavljanju najavio da će dati sve od sebe da "protrese" tim i popravi atmosferu poljuljanu lošim igrama u prethodnom periodu.

Bosna je u poslednja tri ciklusa za Euro ispadala u plej-ofu, poslednji put na penale od Severne Irske.

Lihtenštajn je u dosadašnja 74 meča kvalifikacija za evropsko prvenstvo ostvario samo pet pobeda, a u tekućem ciklusu ima svih šest poraza, uz gol-razliku 1:19. Samo jednom, u kvalifikacijama za Euro 2016 Lihtenštajn nije bio poslednji u grupi, tada su crveno-plavi bili ispred Moldavije.

Prvi susret ove dve reprezentacije imale su 1999. godine i on je završen bez golova. Sledećih osam pripalo je Bosancima koji su za to vreme primili samo tri gola, a postigli 33.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&4+ (kvota 1,92) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)