SPORTING JURI PETU UZASTOPNU POBEDU: ''Boginja provincije'' je takođe u sjajnom ritmu

V.M.

05. 10. 2023. u 08:00

U okviru grupe ''D'' Lige Evrope, Sporting će od 18.45 dočekati Atalantu.

СПОРТИНГ ЈУРИ ПЕТУ УЗАСТОПНУ ПОБЕДУ: Богиња провинције је такође у сјајном ритму

Profimedia

Oba tima su pobedama otvorili grupnu fazu, Sporting je posle preokreta savladao Šturm u Gracu (1:2), dok je sa druge strane Atalanta bez većih problema savladala Rakov rezultatom 2:0. Uz to današnji rivali su u odličnim formama u domaćim prvenstvima, tako da nas očekuje jedan veoma zanimljiv meč.

Domaćin je prošlu sezonu započeo u Ligi šampiona, ali je zauzeo treće mesto u svojoj grupi, pa se ''spustio'' u Ligu Evrope gde je imao određenog uspeha. Izbacio je Midtjiland i Arsenal, ali je nakon toga u četvrtfinalu poklekao protiv Juventusa.

Ove godine ''lavovi'' kreću iz grupne faze koju su otvorili pomenutom pobedom nad Šturmom, a pored toga igraju sjajno u portugalskom šampionatu gde su neporaženi nakon sedam kola (šest pobeda uz remi) i zauzimaju prvo mesto na tabeli.

Sporting je proteklog vikenda uz dosta problema savladao Farense, iako je većinu meča igrao sa igračem više pobedu je obezbedio tek u samoj završnici meča kada je Gekereš bio precizan sa bele tačke (3:2).

To je četi Rubena Amorima bio četvrti uzastopni trijumf u svim takmičenjima tako da u sjajnom ritmu dočekuju večerašnjeg rivala koji će im predstavljati najteži izazov ove sezone.

Atalanta je takođe morala da se zadovolji mestom u Ligi Evrope nakon što je prošle sezone zauzela petu poziciju u Seriji A.

Posle nešto slabijeg starta kampanje, ''boginja provincije'' je uhvatila zalet upravo pobedom nad Rakovom golovima De Ketelara i Edersona, a zatim su i usledili trijumfi nad Kaljarijem, odnosno Veronom, da bi niz bio prekinut proteklog vikenda u remiju sa Juventusom.

Iako smo navikli da gledamo Atalantu kako igra napadački fudbal sa dosta golova, to nije slučaj u poslednje vreme jer nije primila pogodak na pomenute četiri utakmice, a postigla ih je ''samo'' pet.

U redovima domaćina večeras neće biti Koatesa, dok će kod gosta meč sigurno propustiti Ture i Vorlicki, a pod znakom pitanja su De Ketelar i Skamaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!