BORBA ZA PRVO MESTO: Nica je pobedila PSŽ i Monako, sada je na redu lider šampoionata

O. M.

01. 10. 2023. u 11:15

LIDER francuskog fudbalskog šampionata Brest gostuje Nici u utakmici sedmog kola. Meč je na programu od 15 časova na stadionu Alijanc Rivijera.

БОРБА ЗА ПРВО МЕСТО: Ница је победила ПСЖ и Монако, сада је на реду лидер шампоионата

FOTO: FK PSŽ

Uoči ovog kola "gusari" su bili prvi na tabeli Lige 1 sa 13 bodova, a njihov današnji domaćin nica je bila druga sa bodom manje. "Orlići" su jednini neporaženi tim u Francuskoj elitnoj diviziji sa po tri pobede i remija, dok je Brest jednom poražen i to pre nešto više od mesec dana na gostovanju Olimpiku iz Marseja.

Inače, Nica je prvenstvo otvorila sa tri remija, pa je usledila serija od tri pobede. Ako je prva pobeda u tom nizu možda bila i očekivana, nad Strazburom kod kuće, naredne dve su pokazale da se "orlići" ne šale.

Kao gosti su savladali Pari sen Žermen sa 3:2, blistao je nigerijski internacionalac Terem Mofi sa dva gola i asistencijom, a dok mu je s druge strane parirao Kilijan Mbape, dvostruki strelac za "svece". Zatim su pred Nicom oružje položile "komšije" iz Monaka koje su kažnjene primljenim golom u 91. minutu, nakon što je Bologan promašio dva jedanaesterca, u 11. i 55. minutu.

Brest je ipak najveće iznenađenje do sada. Ni najverniji navijači ovog kluba nisu mogli da sanjaju da će njihovim ljubimcima u leđa gledati timovi poput PSŽ-a, Monaka, Marseja, Liona i drugih.

Nica je samo jednom ove sezone odigrala meč sa više od dva gola i to je onaj neočekviani trijumf protiv Pari sen Žermena. S obzirom da je ulog u ovom meču prvo mesto na tabeli ne treba očekivati da će keipe srljati pa je 0-2 gola možda i najpametniji izbor za igru.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića