BORBA ZA PRVO MESTO: Real gostuje u Kataloniju, ali ne Barseloni

V.M.

30. 09. 2023. u 10:17

U jednom od derbija osmog kola, fudbaleri Đirone će dočekati kraljevski klub (18:30).

БОРБА ЗА ПРВО МЕСТО: Реал гостује у Каталонију, али не Барселони

FOTO: Tanjug/AP

Domaća ekipa je pravi hit prvenstva i u ovo kolo je ušla sa prvog mesto na tabeli koje joj je jučerašnjom pobedom nad Seviljom bar na kratko preuzela Barselona (1:0).

Đirona je nesavladana u dosadašnjem toku takmičenja, na otvaranju je remizirala sa Sosijedadom, a posle toga je vezaala imrepsvinih šest  pobeda, poslednju u nizu ostvarila je pre tri dana kada je posle preorketa bila bolja od Viljareala na ''Keramici'' (1:2).

Kataltonci su napadački jedna od najraspoloženijih ekipa u ligi sa 18 postingutih golova, skoro tri u proseku i danas će pokušati da pred svojim navijačima nastave u istom ritmu.

Sa druge strane, Real se vratio na pobedničku stazu posle poraza u gradskom derbiju od Atletika (1:3). Dočekao je novajliju Las Palmas preko nedelje, a rutinski trijumf su mu doneli Braim Dijaz i Hoselu.

Madriđani su kao i njegov današnji rival upisali šest pobeda u dosadašnjem toku takmičenja, ali vredi napomenuti da su većinu njih ostvarili ili posle preokreta ili pogocima u samoj završnici meča.

Najviše se u tim situacijama isticao Džud Belingem koji je uz Levandosvog najbolji strelac lige sa pet postigutih golova, a protiv Selte i Hetafea (kao i Union Berlina u Ligi šampiona) je donosio tri boda svom timu golovima u poslednjim trenucima utakmice.

Real je trenutno treći na tabeli, a Đirona druga, ipak Barsa im beži dva, odnosno jedan bod i ko danas trijumfuje može ponovo preuzeti lidersku poziciju.

Zanimljivo je da ''kraljevići'' ne znaju za pobedu nad ''crveno-belima'' na poslednja tri međusobna duela, u to vreme su viđene dve pobede Đirone, kao i podela bodova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!