RADONJIĆ I ILIĆ PRETE LACIJU: Torino predvođen srpskim dvojcem dolazi na Olimpiko po bodove

O. M.

27. 09. 2023. u 19:43 >> 19:43

FUDBALERI Torina gostuju Laciju u utakmici šestog kola italijanske Serije A. Utakmica se igra od 20 časova i 45 minuta na rimskom "Olimpiku".

РАДОЊИЋ И ИЛИЋ ПРЕТЕ ЛАЦИЈУ: Торино предвођен српским двојцем долази на Олимпико по бодове

FOTO: Tanjug/AP

Lacio je jedno od najvećih razočarenja ove sezone, ne samo u Seriji A nego u celoj Evropi. Ekipa Mauricija Sarija ostvarila je samo jednu pobedu i to na gostovanju šampionu Italije Napoliju, dok je poraze pretrpela od Lečea, Đenove i Juventusa.

U poslednjem kolu ostvarili su mršav remi protiv Monce, dok su istim rezultatom 1:1 startovali i u Ligi šampiona protiv Atletiko Madrida, u utakmici koju je svojim golom u zaustavnom vremenu obeležio čuvar mreže Lacija Ivan Provedel.

Bio je to treći uzastopni meč na Olimpiku koji nebeskoplavi nisu pobedili, a tako nešto nije im se desilo punih 19 godina. Navijači s razlogom strahuju da bi taj rekord mogao da bude oboren pošto Lacio nema pobedu nad Torinom u pet poslednjih susreta, a tri na Olimpiku.

Trenutno su 15. na tabeli Serije A sa samo četiri boda iz pet utakmica i gol-razlikom 5:8. To je najgori start Lacijala u Seriji A u poslednje tri decenije! 

Za Lacio ovo, dakle, neće biti nimalo lak zadatak, a čeka ih serija još težih mečeva jer sledi gostovanje Milanu, pa put u Glazgov na noge Seltiku u drugom kolu Lige šampiona, a onda dočekuju neugodni Sasuolo.

S druge strane, Torino je ušao u seriju dobrih rezultata, a među najzaslužnijim za to je srpski reprezentativni dvojac Nemanja Radonjić - Ivan Ilić. 

Radonjić je postigao tri gola u pobedama protiv Đenove i Salernitane. "Grifone" je matirao u četvrtom minutu nadoknade na asistenciju Ilića, dok je Salernitani presudio dva puta, nakon početnog vođstva u koje je "bikove" uveo Buonđorno.

Ilić je pored asistencije reprezentativnom drugu upisao i onu Duvanu Zapati za izjednačujući gol protiv Rome u prošlom kolu, tako da se može reći da je svojim dodavanjima doneo Torinu tri boda (dva protiv Đenove i jedan protiv Rome).

Bikovi su sa poslednjih osam gostovanja u Seriji A doneli čak 19 bodova. U tom periodu izgubili su samo od Milana i odigrali 1:1 protiv Sasuola.

Poslednji susret Lacija i Torina u Rimu ovog proleća završen je minimalnom pobedom "bikova", a jedini pogodak na meču postigao je Ivan Ilić.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića