NAPOLI VAN FORME U BRAGI: Portugalci se poigravali sa srpskim vicešampionom

O. M.

20. 09. 2023. u 10:45 >> 10:46

FUDBALERI Napolija gostuju u Bragi u okviru prvog kola grupe "C" Lige šampiona. Utakmica se igra na "Gradskom stadionu" u Bragi od 21 čas.

НАПОЛИ ВАН ФОРМЕ У БРАГИ: Португалци се поигравали са српским вицешампионом

Foto: EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI

Braga je do Lige šampiona stigla kroz kvalifikacije koje su "arsenalisti" izborili osvajanjem trećeg mesta u portugalskoj Primeira ligi. 

Prvi protivnik im je bio vicešampion Srbije TSC iz Bačke Topole. Braga je na svom terenu pobedila sa 3:0, a u Bačkoj Topoli sa 4:1. Taj trijumf ih je odveo u plej-of na dvoboj protiv grčkog Panatinaikosa. U prvoj utakmici Braga je kod kuće pobedila sa 2:1, a plasman u Ligu šampiona potvrdila je trijumfom u Atini od 1:0.

Žreb nije bio naklonjen portugalskom timu pošto se u ovoj grupi još nalaze Real Madrid i Union Berlin.

U novoj sezoni Primeira lige Braga je odigrala pet utakmica i sada ima dve pobede, dva poraza i jedan remi. Loš početak sezone za njih je počeo porazom od Familikaoa rezultatom 2:1. Pobedili su Šaves i Moreirense, a u prošlom kolu pretrpeli težak poraz od Farensea 3:1. 

Najveći problem ekipe je što prima mnogo golova. Prošle sezone su na 34 utakmice u prvenstvu primili 30, a ove godine već 10 posle petog kola.

Šampion Italije Napoli nije baš sjajno počeo novu sezonu u Seriji A. Posle dve startne pobede usledila su dva razočarenja. Prvo poraz na stadionu "Dijego Armando Maradona" od Lacija, koji je i prošle sezone odneo bodove iz Napulja i tada privrremeno odložio šampionsko slavlje, a onda možda još veći šok - remi sa novajlijom u ligi Đenovom.

Prošle godine u Ligi šampiona su stigli do četvrtfinala, gde ih je dočekao Milan i u dva meča savladao sa 2:1. U grupi "A" bili su prvi u jakoj konkurenciji Liverpula, Ajaksa i Rendžersa. Imali su pet pobeda i jedan poraz. Ove sezone imaće još neprijatnije protivnike, jer su pored Brage tu i Real Madrid i Union Berlin.

Napoli i Braga nikada nisu igrali takmičarski meč, sastali su se pre desetak godina u prijateljskoj utakmici koja je završena pobedom Napolitanaca od 3:1. 

Novi trener šampiona Italije Rudi Garsija, koji je na klupi zamenio novog selektora "azura" Lučana Spaletija, ima iskustva sa Bragom s kojom se sastajao dva puta kao trener Olimpika iz Marseja. U sezoni 2017/18 eliminisao je "arsenaliste" u šesnaestini finala Lige Evrope, a dve sezone ranije sastali su se u grupi ovog takmičenja kada je zabeležio po pobedu i poraz.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)