REPRIZA NEKADAŠNJEG FINALA LIGE ŠAMPIONA: "Ponos juga" se vratio u najelitnije evropsko takmičenje posle šest godina

V.M.

19. 09. 2023. u 17:43 >> 17:43

U okviru grupe ''E'' Lige šampiona, fudbaleri Fejenorda će na popularnom ''tiganju'' ugostiti škotskog prvaka Seltik (18.45).

РЕПРИЗА НЕКАДАШЊЕГ ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА: Понос југа се вратио у најелитније европско такмичење после шест година

FOTO: Profimedia

Danas ćemo imati priliku da gledamo reprizu jednog od zanimljivijih finala tadašnjeg Kupa šampiona, kada je Fejenord nakon produžetaka pogotkom Bengta Ovea Kindvala u 117. minutu sa 2:1 savladao Seltik i tako postao prvi holandski tim koji je pokorio Evropu.

Fejenord je prošle sezone igrao sjajan fudbal i pod trenerskom palicom Arnea Slota je osvojio Erediviziju i nakon šest godina odsustva vratio se u Ligu šampiona. 

''Ponos juga'' je započeo novu kampanju sa dva vezana remija, ali od tada je ''upalio motore'' i sa tri vezane pobede ulazi u večerašnji meč. Poslednja žrtva domaćinu je bio Herenven kojeg je u dominantnom stilu savladao sa 6:1.

Za vreme te pobedničke serije Fejenord je postigao impresivnih 17 golova i Arne Slot je najavio novi napadački festival njegove ekipe koja će pred punim tribinama u Roterdamu biti orna da upiše tri boda na otvaranju najelitnijeg evropskog takmičenja.

Sa druge strane, Seltik već dugi niz godina nastupa u Ligi šampiona, ali ima vrlo malo uspeha i poslednji put kada je prošao u osminu finala bilo je 2012/13.

Škotskog šampiona je preko leta napustio menadžer Endž Postekoglu koji je preuzeo Totenhem i jedan je od najvećih hitova Premijer lige, a na klupu velikana se vratio Brendan Rodžers koji je već obavljao ovu funkciju od 2016. do 2019.

Iskusni menadžer je u tom periodu osvojio dve titule, a posebno je bila impresivna sezona 2016/17. koju je Seltik završio bez poraza u domaćim takmičenjima.

Rodžers je predvodio ''kelte'' na 12 utakmica u Ligi šampiona i uspeo je da ostvari samo jednu pobedu, a uz nju je odigrao tri remija i doživeo osam poraza.

Što se tiče trenutne kampanje, gosti su prvi na tabeli škotskog šampionata sa 13 osvojenih bodova u pet uvodnih kola.

Iako će domaćin biti bez najboljeg strelca Gutijereza, verujemo da će ''tiganj'' biti prevruć za Seltik i očekujemo pobedu Fejenorda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za