KVARADONA DOČEKUJE FURIJU: Osvajač Lige nacija dolazi po tri boda

V.D.

08. 09. 2023. u 10:52

MEČ koji otvara današnji program kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine odigraće se od 18 časova na stadionu u Tbilisiju gde će domaća Gruzija ugostiti Španiju

КВАРАДОНА ДОЧЕКУЈЕ ФУРИЈУ: Освајач Лиге нација долази по три бода

FOTO: Profimedia

Španija se nakon osvajanja Lige nacija vraća u Evropske kvalifikacije u kojima su odigrali samo dva meča i imaju polovičan učinak. U meču prvog kola koji je odigran u Malagi, Španci su sa lakoćom savladali Norvešku koja je bila oslabljena neigranjem Erlinga Holanda rezultatom 3:0.

Već u drugom kolu "furija" je doživela šok kada su ih lideri grupe Škoti savladali sa 2:0 golovima Skota Mektominaja veznog fudbalera Mančester junajteda.

I pored polovičnog starta svakako je Španija i dalje prvi favorit da uz maksimalne Škote overi plasman na Evropsko prvenstvo iako će današnji rivali i ako ne uspeju da se direktno kvalifikuju na prvenstvo imati priliku i kroz doigravanje koje su obezbedili dobrim partijama u Ligi nacija.

Nakon iznenađujućeg ispadanja već u 1/8 finala Mundijala od Maroka, selektor Luis Enrike je napustio kormilo Španije, a reprezentaciju je preuzeo Luis de la Fuente koji je podigao ekipu i doneo joj prvi trofej u Ligi nacija.

Što se domaćina tiče oni su se prošle godine prošetali kroz diviziju "C" gde su u konkurenciji Bugarske, Severne Makedonije i Gibraltara zauzeli ubedljivo prvu poziciju sa čak pet pobeda i jednim remijem i tako obezbedili plasman u viši rang.

Kvalifikacije su solidno startovali, nakon remija sa Norveškom kod kuće u gostima su savladali "fenjeraša" Kipar da bi u trećem meču i oni izgoreli u "grotlu" Hempden parka gde su poraženi sa 2:0. 

Prva zvezda ekipe koju predvodi nekadašnji reprezentativac Francuske i fudbaler Bajerna iz Minhena Vili Sanjol svakako je Kviča Kvarackelija. Ovaj sjajni fudbaler Napolija koji je na jugu Italije dobio nadimak Kvaradona ima samo 22 godine i još se nije upisao u strelce u ovim kvalifikacijama a imao je sjajnu priliku za to kada je promašio penal protiv Škota.

Uz njega se ističu i godinu dana stariji golman Valensije Mamardašvili i nova akvizicija Ajaksa napadač Mikautace za koga su "kopljanici" platili Mecu 16 miliona evra.

Biće ovo šesti meč u istoriji između ova dva rivala. Španija je slavila pet puta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dok su Gruzini jedinu pobedu slavili pre sedam godina u prijateljskom susretu.

Španija je favorit svakako na ovom gostovanju, ali verujemo da im neće biti nimalo lako.

NAŠ TIP: 2&0-3 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila