CRNA GORA IDE PO TRI BODA: Nije to košarka - Litvanci ne mare mnogo za fudbal

O. M.

07. 09. 2023. u 09:40 >> 09:40

LITVANIJA dočekuje Crnu Goru u petom kolu kvalifikacija za EVRO 2024. Utakmica je na programu u četvrtak od 18 časova na stadionu "Darijus i Girenas" u Kaunasu.

ЦРНА ГОРА ИДЕ ПО ТРИ БОДА: Није то кошарка - Литванци не маре много за фудбал

FOTO: AP/Tanjug

Litvanija je poslednja na tabeli grupe "G" sa jednim bodom koji su osvojili protiv Bugarske u drugom kolu (1:1). Litvanci su godinama jedna od najlošijih reprezentacija u Evropi. U poslednje tri godine ostvarili su samo dve pobede, jednu u prijateljskoj utakmici protiv San Marina i jednu u kvalifikacijama za Mundijal protiv Bugarske.

U svom poslednjem takmičarskom meču izgubili su od Mađarske u gostima rezultatom 2:0. Trenutno zauzimaju poslednje mesto na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, koji su osvojili remizirajući sa Bugarskom 1:1. Uz to, izgubili su i od Srbije sa 2:0, golove su postigli dva Dušana, Tadić i Vlahović. Između tih utakmica odigrali su prijateljski meč protiv Grčke koji je završen bez golova.

Crna Gora je bila slobodna u prošlom kolu kvalifikacija pa je termin iskoristila da na svom terenu odigra prijateljski meč protiv Češke i izgubila sa 4:1. Gosti su poveli u 28. minutu, a potom u 57. udvostručili prednost. Crnogorci su smanjili prednost gostiju u 66. minutu kada je Risto Radunović asistirao Dritonu Camaju, koji je postigao gol. Do kraja utakmice gostujući tim je postigao još dva gola, Provod i Hlozek su savladali Matiju Šarkića.

Nakon tri odigrana kola, Crna Gora ima četiri osvojena boda i trenutno je na trećem mestu na tabeli. U prvom kolu su pobedili Bugarsku sa 1:0, u drugom izgubili od Srbije 2:0 (dvostruki strelac Dušan Vlahović), dok su u trećem kolu odigrali bez golova protiv Mađarske.

Selektor "hrabrih sokola" Miodrag Radulović imaće na raspolaganju sve igrače, a jedina promena u odnosu na prethodne utakmice mogla bi da bude u napadu gde će Nikola Krstović verovatno zaigrati umesto Stefana Mugoše.

Današnji duel u Vilnjusu biće treći zvanični okršaj ovih dveju reprezentacija. Crna Gora je pobedila oba puta do sada, a sastali su se u Ligi nacija 2018. godine. Sokolovi su pobedili sa 2:0 u Podgorici, a sa 4:1 u Vilnjusu (4:1).

Ukoliko pobedi danas u Kaunasu, a susret Srbije i Mađarske se ne završi nerešeno, Crna Gora će se bodovno izjednačiti sa poraženim sa stadiona "Rajko Mitić", gde se igra derbi grupe.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)