ATLETIKO ISPISAO ISTORIJU: Sevilja u "slobodnom padu"

O. M.

03. 09. 2023. u 12:35 >> 12:35

SEVILjA gostuje madridskom Atletiku u četvrtom kolu španske La lige. Utakmica se igra na stadionu "Metropolitano" s početkom u 18 časova i 30 minuta.

АТЛЕТИКО ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Севиља у слободном паду

Foto: Tanjug

Gosti su u očajnoj formi koja se prelila iz prošle sezone. Iako su na evropskoj sceni stigli do pehara namenjenog osvajaču Lige Evrope, belo-crveni su jedva izborili opstanak u La ligi. Računajući i poslednje četiri utakmice te prošle sezone, Sevilja je vezala sedam utakmica bez pobede, a pet poraza u nizu. 

Ako se uzme u obzir i evropski Superkup koji su na penale izgubili od Mančester sitija, kao i pomenutu Ligu Evrope koju je dobila posle jedanaesteraca u finalu i dva remija u polufinalu, Sevilja je vezala deset utakmica bez pobede u regularnih 90 minuta. Poslednji takav trijumf ostvarila je sredinom maja na gostovanju Valjadolidu (3:0).

U prošlom kolu Sevilja je kao domaćin izgubila od Đirone. Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj je u zaustavnom vremenu prvog poluvremena doneo izjednačenje posle ranog vođstva gostiju, ali su oni povratili prednost početkom drugog dela. Sevilji je potom opravdano poništen gol Rakitića, a do kraja utakmice nije uspela da postigne novi regularan gol.

S druge strane, Atletiko je računajući i prošlu sezonu u seriji od sedam utakmica bez poraza, a prošle nedelje je četa Dijega Simeonea pobedila Rajo u Valjekasu sa neverovatnih 7:0. To je najveća prvenstvena pobeda "jorgandžija" u gostima otkad postoje. Alvaro Morata se dva puta upisao u strelce, a na semaforu su senašla imena i Antoana Grizmana, Memfisa Depeja, Nauela Moline, Anhela Koree i Markosa Ljorentea.

Atletiko je sada sa sedam bodova najbliži pratilac gradskog rivala Reala koji jedini ima stopostotan učinak, a odigrao je već i svoj meč četvrtog kola u kome je jedva savladao Hetafe sa 2:1.

Granada je jedina uspela da zatrese mrežu "jorgandžija" ali je izgubila sa 3:1, dok je Seviljin gradski rival Betis jedini odoleo napadima crveno-belih.

Simeoneov tim je prošle sezone pobedio Sevilju u oba ligaška meča, uključujući  6:1 u Madridu, dok su na stadionu Ramon Sančez Pichuan u prvom delu sezone pobedili "samo" 2:0.

Sevilja je prošle sezone završila na razočaravajućem 12. mestu u najboljem rangu Španije, ali im je sezonu spasio uspeh u Ligi Evrope, koji ih je kvalifikovao za grupnu fazu Lige šampiona 2023/24. Klub je u finansijskim problemima, ali im to nije smetalo da na pojačanja potroše blizu 35 miliona evra. Doduše, dobar deo tog novca stigao je na račun od prodaje golmana Jasuina Bona u Saudijsku Arabiju, tačnije u Al Hilal, gde Marokanac pravi društvo dvojcu srpskih reprezentativaca, Aleksandru Mitroviću i Sergeju Milinković-Saviću.

Atletiko će verovatno na ovom meču igrati bez Saula Nigeza zbog problema sa mišićima, dok su Memfis Depaj, Koke, Hoze Himenez i Rejnildo definitivno već otpali iz konkurencije za tim. Žoao Feliks je pre dva dana napustio klub i pridružio se Barsleoni na jednogodišnju pozajmicu, a olekuje se da uskoro iz Atletika ode i Janik Karasko koji bi uskoro trebalo za Bonom u Saudijsku Arabiju, ali ne u sit klub nego u Al Šabab. Simeone nije mnogo opterećen ovim odlascima jer, kako kaže, zadovoljan je ekipom koju ima i pokrivenošću svake pozicije u timu bar dvojicom kvalitetnih igrača.

S druge strane, trener Sevilje Hose Luis Mendilibar ima velike probeleme da izabere jedanaestoricu za ovaj meč. Van stroja su Hesus Navas, Fernando, Markos Akuna, Markao, Tangi Nijanzu i Alfonso Pastor. Mesta u timu trebalo bi da bude za Nemanju Gudelja i Marka Dmitrovića.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,60) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića