KO ĆE DO PRVIH BODOVA? ''Šumari'' i ''oštirce'' doživeli poraze na otvaranju Premijer lige

V.M.

18. 08. 2023. u 09:08

U prvoj utakmici drugog kola Premijer lige, večeras ćemo od 20:45 na ''Siti graundu'' gledati duel između Notingem foresta i Šefild junajteda.

КО ЋЕ ДО ПРВИХ БОДОВА? Шумари и оштирце доживели поразе на отварању Премијер лиге

Tanjug/AP

Danas ćemo gledati duel ekipa kojima se predviđa borba za opstanak. Notingem je prošle sezone jedva izbegao ispadanje dobrim igrama u završnici prvenstva, dok je Šefild zauzeo drugo mesto u Čempionšipu i tako osigurao mesto u Premijer ligi, ali ekipu je napustio veliki broj igrača i mnogi stručnjaci tvrde da su po imena slabiji nego prošle sezone, te su uz Luton glavni favoriti za ispadanje.

Notingem je na otvaranju Premijer lige gostovao Arsenalu i može se reći da je pružio dosta dobar otpor jednom od vodećih kadnidatata za titulu. ''Tobdžije'' su postigle dva brza gola u prvom poluvremenu (Nketija i Saka), ali ''šumari'' se nisu predavali i preko Avonjija su smanjili zaostatak, pritisli su na samom kraju, ipak do boda nisu mogli (2:1).

Dobru partiju nakon ulaska sa klupe pružilo je najskuplje pojačanje ovog leta Entoni Elanga koji je iz Junajteda dovedev za 17,5 miliona evra i očekuje se da ga Stiv Kuper uvrsti u startnu postavu.

Sa druge strane, Šefild je na svom ''Bramal lejnu'' poražen od Kristal palasa (0:1). ''Oštrice'' su pružile dosta slabu partiju kojom su opravdali ulogu jednog od glavnih favorita za eliminaciju iz elite.

Gosti su preko leta ostali bez dva ponajbolja igrača Sandera Bergea (Barnli) i Ilmana Ndiajea (Marselj), a ekipu je napustila i legenda kluba Bili Šarp koji je pojačao LA Galaksi.

Najveće pojačanje je Gustavo Hamer koji je Koventriju plaćen 17,3 miliona evra, a od novopridošlica vredi napomenuti i Vinija Souzu (došao iz Lomela za 12,5 miliona evra).

U redovima domaćina večeras neće biti Ričardsa, Felipea i Vejna Henesija.

Što se tiče ''oštrica'', Pol Hekingbotom neće moći da računa na Džona Fleka, Rajana Brustera, Ismailu Kulibalija, Džejdena Bogla, Danijela Džebisona, Olivera Mekbarnija, kao ni Risa Noringtona-Dejvisa.

Verujemo da je Noitngem kvalitetnija ekipa i da će ga huk sa tribina ''Siti graunda'' pogurati ka pobedi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!