MEČ DANA IGRA SE U ŠPANIJI! Kraljica Lige Evrope dočekuje posrnulog giganta

V.D.

11. 08. 2023. u 14:42 >> 14:42

Stadion "Ramon Sančez Pishuan" biće domaćin meča prvog kola gde će domaća Sevilja, za koju nastupaju Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj, dočekati Valensiju na čijim je izlaznim vratima Uroš Račić.

МЕЧ ДАНА ИГРА СЕ У ШПАНИЈИ! Краљица Лиге Европе дочекује посрнулог гиганта

FOTO: Profimedia

Biće ovo okršaj dve ekipe koje su imale jako turbulentnu prethodnu sezonu. Oba kluba su promenila tri trenera i jako dugo su bila čak i u borbi za opstanak. 

Sevilja je startovala sezonu sa Đulenom Lopetegijem i ambicije su bile jako visoke, ali rezultati to nisu ispratili i došlo je do prekida saradnje već u oktobru kada je stigao Horhe Sampaoli, još jedan povratnik u andaluzijski tim, ali od svega su uspeli da obezbede treće mesto u Ligi šampiona i tako obezbede plasman u svoje omiljeno takmičenje, Ligu Evrope.

Saradnja sa Sampaolijem je trajala do kraja marta. Sevilja je uspela da se provuče u Ligi Evrope protiv PSV Ajndhovena i Fenerbahčea, ali rezultati u La ligi su bili očajni i uprava je morala da reaguje i dovede trenera koji će Sevilji doneti status prvoligaša i u ovoj sezoni.

Na "Ramon Sančez Pishuan" je stigao iskusni i Hoze Luis Mendilibar koji nije imao većih uspeha u dotadašnjoj karijeri, ali je stvorio odličnu hemiju u ekipi kojoj je doneo sedmi trofej u Ligi Evrope i popeo je na 12. mesto La lige. 

Sevilja je pružala dobre partije u pripremnom periodu i u novu sezonu u kojoj će igrati u Ligi šampiona ulaze pojačani za Đibrila Soa, Badea i Adria Pedrozu, za koje je potrošeno ukupno 22 miliona evra. 

Što se Valensije tiče, oni su prethodnu sezonu startovali sa Gatuzom na klupi, a iz Mančester junajteda je stigao Edinson Kavani. Očekivalo se da se posrnuli gigant vrati bar u borbu za izlaz u Evropu, ali od toga nije bilo ništa, štaviše, do poslednjeg kola su se borili za opstanak u društvu najjačih. Bilo je mnogo turbulencija u klubu, finansijskih poteškoća, protesta navijača, ali je treći trener u sezoni, legenda kluba Ruben Baraha uspeo da spase tim ispadanja. 

"Slepi miševi" su ostali bez Kavanija kome je istekao ugovor i preselio se u Boku Juniors, dok je Junus Musa prodat u Milan za 20 miliona evra. Na "Mestalju" su stigli Ozkačar i Pepelu, ali je Barahinoj ekipi hitno potreban neki napadač. Valensija je igrala odlično u pripremnom periodu i slavila je četiri puta, dok je jedini poraz doživela na poslednjem meču od Aston Vile.

Na poslednjih deset mečeva videli smo šest pobeda Sevilje, tri remija i samo jednu pobedu Valensije, a verujemo da će se sličan trend nastaviti i večeras kada će domaći tim imati generalnu probu za duel sa Mančester sitijem koji će odigrati za peta dana u Pireju u okviru Super kupa Evrope.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!