SEČA FAVORITA U PRVOM KOLU: Hoće li Kardif izbeći sudbinu Sautemptona, Sanderlenda, Hala i Prestona?

O. M.

09. 08. 2023. u 11:01

ENGLESKI Liga kup počinje utakmicama prvog kola u kome su premijerligaši slobodni, a ekipe iz ostale tri lige podeljene su pri žrebu na severni i južni sektor, a ne prema jačini liga iz koje dolaze. Kardif siti dočekuje ekipu Kolčester junajteda i pokušaće da spreči peto veliko iznenađenje prvog kola.

СЕЧА ФАВОРИТА У ПРВОМ КОЛУ: Хоће ли Кардиф избећи судбину Саутемптона, Сандерленда, Хала и Престона?

Foto: EPA

Iako je reč o duelu ekipe iz Čempionšipa protiv tima iz Lige dva, četvrtog razreda takmičenja, ne treba unapred otpisivati goste jer se u dosadašnjim mečevima prvog kola već desilo nekoliko iznenađenja. Salford je kao gost eliminisao ekipu Prestona, Donkaster je nadigrao Hal siti, a Sanderlend je na penale ispao od Kru Aleksandre. Najveće iznenađenje ipak je ispadanje Sautemptona koji je poražen od Gilingema.

Ovome treba dodati da je Kardif prošle sezone jedva zadržao status u Čempionšipu jer je završio kao 21. na tabeli sa pet bodova više od Redinga koji je bio prvi ispod crte, a oduzeto mu je šest bodova.

Takođe, Kardif je prošle godine ispao u ovoj fazi Liga kupa od Portsmuta. Prvo kolo ovogodišnjeg Čempionšipa najavilo je da Velšani možda mogu da imaju bolju sezonu. Osvojili su bod protiv favorizovanog Lidsa i to nakon što su prokockali vođstvo od 2:0.

Slično Kardifu i Kolčester je prošle godine jedva ostao u Ligi dva, s tim što je zauzeo 20. mesto sa šest bodova ispred Hartlpula koji je ispao. Prošle godine stigli su do drugog kola. U prvom su kao gosti savladali trećeligaša Ipsvič, ali su u narednoj rundi ostali bez sreće jer im je žreb namenio premijerligaša Brentford, protiv koga nisu imali šanse.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener