"MASTIFI" NA AZURNOJ OBALI: Zanimljiv duel otvara sezonu u francuskoj Ligi 1

O. M.

11. 08. 2023. u 09:57

UTAKMICOM između Nice i Lila počinje nova sezona francuske Lige 1. Meč je na programu u petak od 21 čas na stadionu Alijanc Rivijera.

МАСТИФИ НА АЗУРНОЈ ОБАЛИ: Занимљив дуел отвара сезону у француској Лиги 1

FOTO: Tanjug/AP

Nica je prošlu sezonu francuskog šampionata završila na devetom mestu sa 58 osvojenih bodova, što je znatno lošiji rezultat u odnosu na sezonu 2021/22. kada su "orlovi" obezbedili izlazak na evropsku scenu zauzimanjem petog mesta na kraju takmičenja.

Nica je u predsezoni igrala veoma loše ako pogledamo rezultate prijateljskih utakmica. Ostvarili su samo jednu pobedu, i to protiv Monpeljea, dok su od Lozane, Brage i Fiorentine doživeli tri poraza, uz jedan remi sa Viljarealom.

Međutim, pre ovog meča, vredi napomenuti da je Nica pretrpela samo dva poraza pred svojim navijačima u poslednjih 15 utakmica Lige 1, uključujući pobedu od 1:0 kada su se ova dva tima poslednji put sastala na stadionu Alijanc Rivijera krajem januara. Pobedili su sedam puta, uključujući i minimalni trijumf nad današnjim protivnikom, krajem januara kada je mrežu Lila zatresao Gaetan Labord. Nica u poslednjih pet susreta vodi sa 3:2 u pobedama.

Nica nije mnogo menjala tim u odnosu na prethodnu sezonu. Došao je Žeremi Boga, krilni napadač iz Atalante, za napadača Terema Mofija, koji je od početka godine bio na pozajmici iz Lorijena, aktivirana je klauzula i on je sada postao član Nice za 30 miliona evra, a u klub je na pozajmicu stiga i Morgan Sanson iz Aston vile.

Otišli su, kao slobodni igrači Ros Barkli, Aron Ramzi i Kasper Dolberg, dok je Andi Delor za pet miliona evra pojačao katarski Um salal sport.

S druge strane, Lil je poslednju sezonu francuske Lige 1 završio na petom mestu sa 67 osvojenih bodova i tako izborio učešće u kvalifikacijama za treće najvažnije evropsko fudbalsko takmičenje, Ligu konferencija.

Lil je imao obećavajuću predsezonu, sa tri pobede i samo jednim porazom u pet utakmica od početka jula. Njihov poslednji prijateljski meč bio je remi bez golova protiv Brentforda pre nekoliko dana.

Lil u gostima ne pruža baš sjajne partije. Uspeli su da ostvare samo jedan trijumf u poslednjih osam utakmica Lige 1 na strani. Na poslednjih pet osvojili su samo dva boda pa će ove sezone poboljšanje igre u gostima biti jedan od prioriteta za "mastife".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)