"CRVENO-BELE" ČEKA BORBA ZA OPSTANAK: Almerija i Rajo otvaraju novu sezonu La lige

O. M.

11. 08. 2023. u 07:41

OVOG vikenda počinje i La liga, španski fudbalski šampionat, a otvara ga duel Almerije i Rajo Valjekana koji je na programu u petak od 19 časova i 30 minuta, a biće odigran na Mediteranskom stadionu u Almeriji.

ЦРВЕНО-БЕЛЕ ЧЕКА БОРБА ЗА ОПСТАНАК: Алмерија и Рајо отварају нову сезону Ла лиге

Foto: EPA-EFE/Carlos Barba

Almerija je tek u završnici prošle sezone uspela da izbori opstanak u društvu najboljih sa bodom više od Valjadolida koji je zauzeo 18. poziciju i preselio se u drugi rang takmičenja.

Naravno, crveno-bele i ove godine očekuje borba za opstanak, ali ovog puta bez prošlogodišnjeg "spasioca" reprezentativnog napadača Malija el Bilala Turea, koga su odlične igre prošle sezone preporučile Atalanti iz Bergama. 

Njega bi u narednoj sezoni trebalo da zameni, bar tako očekuju Andalužani, mladi Brazilac Lazaro koji je prošle godine sa šest golova na 16 utakmica najavio blistavu karijeru u Evropi posle dolaska iz Flamenga. Polaznik Realove omladinske škole Serhio Aribas glavno je pojačanje, potpisao je ugovor na šest godina i od njega se očekuje da bude podrška Lazaru iz drugog plana. 

Srpski internacionalac Dušan Babić biće kapiten tima, a šansu možda tokom sezone dobije i mladi napadač Marko Milovanović koji je po dolasku iz Partizana prošle sezone odigrao samo jednu utakmicu za A tim Almerije.

Rajo je prošlu sezonu završio na jedanaestom mestu na tabeli, "zahvaljujući" očajnoj završnici u kojoj su osvojili samo tri boda iz poslednjih pet kola.

"Munje" su poznate po tome da ne troše mnogo u prelaznom roku, a ovog leta izdvojili su samo dva i po miliona na pojačanja, što je mizerno s obzirom na to kolike se sume obrću u La ligi.

U pripremnom periodu igrali su protiv nekoliko jakih protivnika. Pobedili su Panatinaikos, izgubili od Valjadolida, a odigrali nerešeno sa Šarlroa, Portom i Brajtonom protiv koga su imali generalnu probu, a taj meč završen je rezultatom 1:1.

Prošle godine obe ekipe su pobedile na svom terenu u međusobnim susretima, u prvom delu sezone u Almeriji je bilo 3:1, a u Madridu 2:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,74)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova