ARSENAL JE SPREMAN ZA TITULU: Pohod kreće na svom stadionu protiv dvostrukog prvaka Evrope

V.M.

12. 08. 2023. u 11:04 >> 11:04

OD 13:30 na ''Emirejtsu'' gledaćemo obračun između Arsenala i Notingem foresta.

АРСЕНАЛ ЈЕ СПРЕМАН ЗА ТИТУЛУ: Поход креће на свом стадиону против двоструког првака Европе

FOTO: Tanjug/AP

Današnji rivali su prošle sezone uspeli da ispune svoja očekivanja. Arsenalu je to bio povratak u Ligu šampiona, a on je uradio i više od toga borivši se za titulu sa Mančester sitijem, dok je sa druge strane Forest uspeo da osigura igranje u Premijer ligi i ove godine zauzevši 16. mesto na tabeli.

Domaćin se preko leta pojačavao za pohod na titulu, a da je spreman da skine Siti sa trona prikazao je u Komjuniti šildu koji je osvojio trijumfom nad ''građanima''. Gledali smo ujednačenu utakmicu u kojoj je prvi gol postignut tek u 77. minutu, Siti je poveo preko Palmera, ali Arsenal se nije predavao i uz dosta sreće je došao do izjednačenja u samoj završniici meča kada je udarac Trosara pogodio defanzivca i ušao u gol.

Usledili su penali u kojima su ''tobdžije'' bile smirenije glave i došle do pobede nad rivalom kojeg nisu savladali pune tri godine. 

Arteta je u prelaznom roku dobio pojačanja kakva je samo mogao da sanja, za engleski rekord je doveden sjajni Deklan Rajs, Haverc je ostao u Londonu ali sa ''Stamford bridža'' se preselio na ''Emirejts'', dok će se za defanzivu pobrinuti novopridošlica iz Ajaksa, holandski reprezentativac Jurijen Timber.

Arsenal će imati obaveze i u Ligi šampiona, ali engleski velikan sa dosta samopoudanja ulazi u novu sezonu i klub očekuje da ostvari velike uspehe.

Sa druge strane, Notingem forest je imao ''nešto mirnije'' leto u odnosu na prošlo kada je doveo neverovatnih 30 novih igrača. ''Šumare'' je sada pojačao Entoni Elanga koji je došao iz Junajteda za 17,5 miliona evra , sa pozajmice iz Njukasla je otkupljen Kris Vud, dok će mrežu čuvati Met Tarner koji je doveden iz redova današnjeg rivala.

Stiv Kuper radi sjajan posao od kada je preuzeo kormilo i dvostruki prvak Evrope se pod njegovom palicom polako vraća na glavnu scenu engleskog fudbala.

Cilj gosta ove sezone biće opstanak u Premijer ligi, ali uprava bi volela da se on osigura nešto ranije u ondosu na prošlu godinu kada su uradili u predzadnnjem kolu slavivši upravo protiv Arsenala (1:0).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&|1+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!