FARANI SE NADAJU NOVOM ČUDU: Ferencvaroš je pao, može li i Haken?

O. M.

02. 08. 2023. u 12:12

OVE nedelje nastavljaju se kvalifikacije za Ligu šampiona, a u jednom od mečeva Haken će dočekati ekipu sa Farskih Ostrva Klaksvik. Domaćini su favoriti u ovom meču, ali ne treba zaboraviti da su gosti u prethodnom kolu eliminisali mađarski Ferencvaroš.

ФАРАНИ СЕ НАДАЈУ НОВОМ ЧУДУ: Ференцварош је пао, може ли и Хакен?

FOTO: Profimedia

Utakmica se igra na Gravida areni u Geteborgu od 19 časova. 

Posle 18. kola domaćeg šampionata, Haken je na drugom mestu na tabeli sa 38 bodova, jednim manje od Elfsborga, ali sa utakmicom više.

Haken je u prethodnom kolu ugostio lidera i ostvario neverovatnu pobedu. Iako je domaći igrač Sadik u 40. minutu dobio crveni karton pri rezultatu 1:1, Haken je u drugom poluvremenu sa dva gola uspeo da stigne do pobede. Najbolji igrač utakmice bio je Mikel Rigard sa golom i dve asistencije.

U prvom meču protiv današnjeg rivala, odigranom na Farskim Ostrvima, Hakenu su poništena dva gola, a utakmica je na kraju završena najnepopularnijim rezultatom, 0:0.

Kao i Švedska liga, prvenstvo Farskih Ostrva se igra već uveliko. Klaksvik je ubedljivo najbolji tim u ligi, a posle 16 mečeva imaju isto toliko pobeda, uz ukupnu gol-razliku 44:8, što najbolje pokazuje njihovu dominaciju u domaćem šampionatu.

Pored toga, Klaksvik je napravio najveće iznenađenje u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je posle remija na svom terenu demolirao Ferencvaroš u Budimpešti sa 3:0. Ovaj rezultat je timu dao neverovatno samopouzdanje, što ih je nosilo kroz prvi meč sa Hakenom, koji je završen rezultatom 0:0.

Ostaje da se vidi imaju li Farani snage za još jedno čudo i plasman u treće kolo kvalifikacija gde ih čeka bolji iz još jednog nordijskog dvoboja, Molde ili Helsinki (prvi meč Helsinki dobio 1:0 na svom terenu).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)