SLOVENAČKI ŠAMPION BI DA NOŠEN PUBLIKOM ''SLOMI'' LUDOGOREC: Sudbina dvomeča rešava se večeras!

V.M.

01. 08. 2023. u 09:12 >> 09:12

U revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Šampiona, Olimpija će u Ljubljani dočekati bugarskog šampiona (20:00).

СЛОВЕНАЧКИ ШАМПИОН БИ ДА НОШЕН ПУБЛИКОМ СЛОМИ ЛУДОГОРЕЦ: Судбина двомеча решава се вечерас!

Profimedia

Pre šest dana viđena je jedna veoma ujednačena utakmica. Ludogrec je imao više lopte u svom posedu, ali Olimpija je konstantno pretila i uputila je više udaraca na gol od svog protivnika. Prvaka Slovenije je u prednost doveo Elšnik sredinom prvog poluvremena, da bi pred sam kraj istog rezultat poravnao Jankov. U drugom delu igre nije bilo pogodaka, tako da će se sudbina ovog dvomeča rešavati večeras na ''Stadionu Stožice''.

Ljubljančani su prošle sezone osvojiia titulu šampiona Slovenije posle pet godina i tako obezbedili plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona koje su započeli od prvog kola. Tu su se susreli sa prvakom Letonije, Valmijerom, koju su u dva navrata savladali istim rezultatom, 2:1 i tako obezbedili plasman u drugu rundu.

Domaćinu je takođe počelo i slovenačko prvenstvo, u prvom kolu Olimpija je iznenađujuće poražena od Kopera (1:2), ali pre par dana se vratila na pobedničke staze ubedljivim trijumfom nad Rogaškom (5:0).

''Zmajevi'' tokom leta nisu pravili velike promene u sastavu, ali su zato odradili rotaciju na klupi. Ekipu je napustio čovek koji im je doneo duplu krunu, Albert Riera, a na njegovo mesto doveden je Portugalac Žoao Enrike.

Sa druge strane, Ludogorec je teže nego inače došao do titule. Borio se sa CSKA Sofijom do poslednjeg kola i na kraju je osvojio svoj 12. uzastopni naslov prvaka.

Popularna ''luda šuma'' je par puta u svojoj istoriji nastupala u Ligi šampiona, a ove sezone sa nameračila da ponovi taj uspeh. Kao i njen današnji rival, započela je evropsku avanturu u prvom kolu gde je uz dosta problema posle preokreta bila bolja od Balkanija (0:2, 4:0)

Što se tiče domaćeg prvenstva, Ludogorec je na otvaranju doživeo poraz od Krumovgrada jer je odmarao igrače za Ligu šampiona (1:3), dok je u drugom kolu upisao prvu pobedu ubedljivo savladavši Etar (5:0).

Verujemo da ćemo večeras gledati jedan jako zanimljiv meč i verujemo da je iznenađenje na pomolu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Olimpija prolazi dalje (2,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)