"PLAVI SAMURAJI" TRAŽE FORMU SA MUNDIJALA: El Salvador idealan protivnik za prekid serije bez pobede

O. M.

15. 06. 2023. u 09:28

FUDBALERI Japana dočekuju El Salvador u okviru "Kirin čelendž kupa" koji će se ovog četvrtka od 12 časova i 10 minuta odigrati na stadionu Tojota u istoimenom gradu.

ПЛАВИ САМУРАЈИ ТРАЖЕ ФОРМУ СА МУНДИЈАЛА: Ел Салвадор идеалан противник за прекид серије без победе

FOTO: AP/Tanjug

"Plavi samuraji" su u seriji od tri utakmice bez pobede koja je krenula posle šokantnih pobeda nad Nemačkom i Španijom na Mundijalu u Kataru. Usledila je eliminacija na penale od Hrvatske, a potom i dve utakmice protiv južnoameričkih selekcija na Kirin kupu u kojima izabranici Hadžimea Morijasua nisu uspeli da ostvare trijumf - 1:1 sa Urugvajem i poraz 1:2 od Kolumbije posle preokreta "kafeterosa" u režiji "Evropljana" Durana (Aston vila) i Borea (Ajntraht Frankfurt). Treba reći da je Urugvaj igrao bez najvećih zvezda, tako da taj remi i nije neki uspeh.

S druge strane, El Salvador nikad i nije imao čime da se pohvali u fudbalskom smislu, ali niz od šest utakmica bez pobede, od čega četiri poslednja vezana poraza je previše čak i za "selektu". Taj niz traje tačno godinu dana, pošto su plavo-beli poslednji put pobedili Grenadu u Konkakaf ligi nacija prošlog juna. Od tada, vredan pomena je samo remi (1:1) protiv SAD koje su izjednačile tek u zaustavnom vremenu. Ipak, osveta je stigla u martu ove godine kada su "jenkiji" u odlučujućem meču u grupi pobedili sa 1:0 i otišli u plej-of Konkakaf Lige nacija.

Japan i Salvador do sada su odigrali samo jednu utakmicu i to u okviru Kirin čelendž kupa 2019. godine kada su "samuraji" pobedili sa 2:0. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-4 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)