GVARDIOLIN SITI ISPISUJE ISTORIJU? Inter se uzda u raspucanog Lautara Martineza u finalu

V.M.

10. 06. 2023. u 11:25 >> 11:25

U večerašnjem finalu Lige šampiona Mančester siti će pokušati da dođe do prvog ''ušatog'' trofeja protiv Intera koji juri svoj četvrti.

ГВАРДИОЛИН СИТИ ИСПИСУЈЕ ИСТОРИЈУ? Интер се узда у распуцаног Лаутара Мартинеза у финалу

Foto: Profimedia

Siti će večeras imati priliku da ispiše istoriju i osvoji drugu tripletu u istoriji engleskog fudbala. Do sada je osvojio Premijer ligu, a proteklog vikenda je dodao i FA kup u svoje vitrine savladavši Mančester junajted sa 2:1 golovima kapitena ekipa Ilkaja Gundogana.

Sa druge strane, Inter takođe juri tirpletu, doduše malo drugačiju. Zauzeo je treće mesto u Seriji A, a pored toga osvojio dva kupa. U Superkupu je bio bolji od Milana (3:0), a krajem maja Lautaro Martinez ga je nosio do pobede protiv Fiorentine (2:1) u finalu Kupa Italije.

Pep Gvardiola je leta 2016. došao u Mančester siti i osvojio je sve što se osvojititi može sem Lige šampiona u kojoj nije imao uspeha sa ''građanima''. Najveći uspeh do sada im je finale 2020. godine u kojem su izgubili od Čelsija minimalnim rezultatom. Ipak, deluje da je ovo Sitijeva sezona, jer ekipa iz Mančestera izgleda nezaustavljivo na terenu što su i pokazali u dosadašnjem toku takmičenja.

''Građani'' su se prošetali kroz grupnu fazu, a nakon toga su redom izbacivali Lajcpig, Bajern i Real Madrid. Posebno je impresivna bila pobeda u revanšu protiv Reala, kada je na ''Etihadu'' posle 90 minuta stajalo 4:0.

Mnogi stručnjaci tvrde da je taj meč bio ''predavanje baklje'' starog šampiona novom vladaru, ali Inter će imati šta da kaže na stadionu ''Kemal Ataturk''. Inzagijeva četa je uhvatila zalet u pravom trenutku i sa dosta samopouzdanja ulazi u ovaj meč. Naime, na poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima, ''neroazuri'' su slavili čak devet puta, a uz to su doživeli poraz od novopečenog prvaka Italije, Napolija (0:1).

Što se tiče same Lige šampiona, Inter je u ''grupi smrti'' izbacio Barselonu i zajedno sa Bajernom prošao u osminu finala u kojoj je pogotkom Lukakua izbacio Porto (1:0,0:0). Nakon toga se susreo sa još jednim portugalskim predstavnikom, Benfikom, koju je rutinski savladao ukupnim rezultatom 5:3, dok je u polufinalu u ''Derbiju dela Madonina'' dva puta slavio protiv Milana, (2:0 u prvom i 1:0 u drugom susretu).

''Neroazuri'' su pet puta u svojoj istoriji igrali u finalima Lige šampiona, tri puta su slavili (1964,1965,2010), dok su u dva navrata osetili gorčinu poraza (1967,1972).

Ono što raduje oba trenera je to što nema značajnijih izostanaka, Voker i Mkhitarijan su imali problema sa povredama u završnici sezone, ali očekuje se da budu spremni i nastupe ukoliko Gvardiola, odnosno Inzagi to zahtevaju od njih.

Današnji rivali nikada nisu međusobno igrali u zvaničnim duelima, dva puta su se sastajali u prijateljskim i tu su oba tima upisala po pobedu. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: G1+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića