MANČESTER SE BORI ZA LIGU ŠAMPIONA: ''Čekićari'' u opasnoj zoni

V.M.

07. 05. 2023. u 18:20 >> 18:20

VEST hem dočekuje ''crvene đavole'' od 20:00 na ''London stadionu''.

МАНЧЕСTЕР СЕ БОРИ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Чекићари у опасној зони

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je nakon nekoliko dobrih rezultata zapao u krizu, vezao je tri uzastopna poraza i sada je 16. na tabeli sa samo četiri boda prednosti u odnosu na Notingem koji je u zoni ispadanja. Junajted je preko nedelje doživeo poraz od Brajtona i tako zakomplikovao sebi situaciju u borbi za plasman u Ligu šampiona, četvrti je na tabeli sa bodom više od Liverpula, ali je odigrao i dva meča manje od njega.

Kada je savladao Bornmut delovalo je da je priča o opstanku završena, ali težak raspored i tri vezana poraza naterali su Dejvida Mojesa da ponovo razmišlja o relegaciji.

Vest hem je u nezgodnoj situaciji jer ga sledeće nedelje očekuje polufinale Lige konferencija protiv AZ-a, ali škotski stručnjak ne bi smeo da odmara svoje najbolje igrače zbog pozicije ekipe na tabeli.

''Čekićari'' su kod kuće osvojili 22 boda na 17 utakmica i sa par vezanih dobrih rezultata pred svojim navijačima u završnici ne bi trebali da imaju problema sa opstankom.

Sa druge strane, nakon četiri vezane utakmice bez poraza (tri pobede i remi), Junajted je izgubio na ''Ameksu'' sa 1:0, tragičar je bio Luk Šo koji je u poslednjim trenucima sudijske nadoknade napravio jedanaesterac koji je Makalister pretvorio u gol.

Erik ten Hag radi veoma solidan posao ove sezone, pored razogčaravajućeg ispada u Ligi Evrope od Sevilje, Mančester je osvojio EFL kup, nalazi se u top četiri na tabeli Premijer lige i očekuje ga finale FA kupa u kojem će igrati sa Sitijem.

Junajted ima prednost u međusobnim duelima i vezao je tri pobede protiv Vest hema.

U redovima domaćina neće biti Kufala, Zume i Skamake. Što se tiče gosta, Erik ten Hag ne može da računa na Martineza, Mektominjea, Varana, Donija van de Beka i Garnača.

Ovo će biti treći ovosezonski duel današnjih rivala, na prva dva je Junajted slavio (1:0, 3:1), a danas verujemo da će oba tima postići po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!