SRPSKI OBRAČUN U SERIJI A: Roma juri ligaški het-trik

V.M.

16. 04. 2023. u 17:44 >> 17:44

''VUČICA'' će ugostiti Udineze u poslednjoj utakmici nedeljnog programa Serije A.

СРПСКИ ОБРАЧУН У СЕРИЈИ А: Рома јури лигашки хет-трик

FOTO: AP/Tanjug

Nakon serije nešto slabijih rezultata, Roma se vratila na pobedničke staze savladavši Sampdoriju i Torino i zahvaljujući tome se pre početka kola popela na treće mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona iduće sezone. Što se tiče gostiju, oni su prošlog vikenda u svom maniru podelili bodove sa Moncom i tako odigrali 12. remi ove sezone, što znači da su se usamili na vrhu liste ekipa koje su odigrale najviše nerešenih utakmica ove sezone.

Domaćin je preko nedelje nastupio u četvrtfinalu Lige Evrope i pognute glave se vratio sa gostovanja u Roterdamu. Viđena je dosta zaniljmiva utakmica u kojoj je jedini pogodak postigao Vifer i tako doneo prednost Fejenordu pred revanš u grotlu ''Olimpika'', glavni tračičar za ''đalorose'' bio je kapiten Pelegrini koji je pri rezultatu 0:0 promašio jedanesterac.

Romin cilj je povratak u Ligu šampiona i na dobrom je putu da ga ostvari, velike zasluge za to idu odličnim igrama na ''Olimpiku'' u drugom delu sezone na kojem upisala čak četiri pobede uz poraz od Sasuola na poslednjih pet utakmica. ''Vučica'' je trenutno treća na tabeli i vodiće veliku borbu za plasman u najelitnije evropsko takmičenje sa Milanom i Interom koji joj dišu za vratom ali s obzirom na jučerašnje kikseve ekipa iz grada mode Roma ima lepu priliku da se odlepi.

Udineze je u promenljivoj formi, u proteklih pet kola upisao je dve pobede, uz isto toliko remija i poraz od Bolonje. Trenutno je deseti na tabeli i možda bi mogao da serijom dobrih rezultata napadne mesto koje vodi u Evropu, a to će zavisiti i od Kupa Italije nakon kojeg će se znati koje sve pozicije obezbeđuje plasman u evropsko takmičenje.

U međusobnim duelima prednost ima ekipa Rome koja je slavila šest puta na poslednjih deset susreta, a viđene su i tri pobede Udinezea (uključujući onu iz prve polusezone od 4:0) i samo jedan remi.

Ovo će tako biti obračun srpskih interenacionalaca, sa jedne strane imamo bivšeg reprezentativca Nemanju Matića, dok je u ''crno-belom'' dresu novopečeni ''orao'' Lazar Samardžić.

U susretu sa Fejenordom igru je ranije napustio Dibala tako da je danas pod znakom pitanja, a sigurno će odsutni biti Darbo, Solbaken i Karsdorp.

Sa druge strane neće biti ponajboljeg igrača ekipe Deulofeua i Ebosea.

Očekujemo da ''vučica'' u tvrdoj utakmici osvoji sva tri boda i tako se zacementira na mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 2,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)