SERGEJEV LACIO DESETKOVAN DOČEKUJE ŠAMPIONA: Milan mora da krene da pobeđuje

V.M.

24. 01. 2023. u 13:06 >> 13:06

''ROSONERI'' gostuju u prestonici od 20.45.

СЕРГЕЈЕВ ЛАЦИО ДЕСЕТКОВАН ДОЧЕКУЈЕ ШАМПИОНА: Милан мора да крене да побеђује

FOTO: Tanjug/AP

Laciju se nakon oduzimanja bodova Juventusu otvorila prilika da se plasira u Ligu šampiona, trenutno zaostaje tri boda za Romom koja je četvrtom mestu i pobedom na ovom susretu bi se izjednačio sa najvećim rivalom. Milanu je računica jednostavna, ako želi da osvoji titulu nema prava na kiks, mora da pobeđuje sve utakmice i da se nada da će Napoli ispustiti bodove.

Domaćin je trenutno šesti na tabeli sa 34 osvojena boda. U tri kola nakon pauze zabeležio je pobedu, poraz i remi. Prošle nedelje je upisao je prvi trijumf u drugom delu sezone, savladao je Sasuolo sa 0:2 golovima Zakanjija i Felipea Andersona. Pre par dana ''nebesko-plavi'' su slavili u Kupu Italije protiv Bolonje rezultatom 1:0 i zakazali su obračun sa Juventusom u četvrtfinalu. Ekipa Mauricija Sarija imaj jednu od najboljih odbrana lige, primila je 15 golova u dosadašnjem toku Serije A i samo je Napoli manje puta vadio loptu iz svoje mreže. 

Milan je drugi na tabeli, zaostaje 12 bodova za Napolijem ali je odigrao meč manje od njega. U poslednjih pet kola odigrao je čak tri remija i ostvario dve pobede. Na gostovanju Lećeu pre deset dana gubio je sa 2:0 na poluvremenu, izjednačio je do 70. minuta ali nije uspeo da postigne treći gol i upotpuni preokret. Branilac titule mora početi da pobeđuje umesto da igra remije kako bi se približio lideru. ''Rosoneri'' igraju promenljivo u gostima ove sezone, na devet utakmica van ''San sira'' pokupili su 16 bodova. Gost je postigao 35 pogodaka u Seriji A i jedan je od najboljih napada u Italiji.

Na prethodnih pet međusobnih duela Milan je slavio četiri puta uz jedan trijumf Lacija.

Domaćin će biti bez Ćira Imobilea, najboljeg strelca u istoriji kluba sa 190 pogodaka, koji se povredio protiv Sasuola, a odsutan će biti i Marko Gila.

Milan u prestonicu dolazi bez Balo-Turea, Florencija i Ibrahimovića, dok su upitni nastupi Radeta Krunića i Menjona.

Očekujemo ujednačenu utakmicu ali verujemo da je Milan kvalitetnija ekipa, kao i da će izostanak Ćira Imobilea biti prevelik izostanak za Lacio i zbog toga predlažemo dvojku.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)