PRAZNIK U SAN SEBASTIJANU: Baskijski derbi put u Ligu šampiona

V.D.

14. 01. 2023. u 11:50

OBA tima su bez poraza u nastavku sezone.

ПРАЗНИК У САН СЕБАСТИЈАНУ: Баскијски дерби пут у Лигу шампиона

Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Molina

Rivalstvo San Sebastijana i Bilbaa dobiće večeras od 21 sat na stadionu ''Anoeta'' novu epizodu, 151. prvu po redu kada se u 17. kolu španskog šampionata sastanu Real Sosijedad i Atletik, timovi koji su u veoma dobroj formi u nastavku prvenstva.

Real Sosijedad od povratka sa pauze zbog Mundijala u Kataru ne zna za poraz. Ekipa Imanola Alguasila odigrala je četiri meča i u sva četiri ostvarila pobede. U Kupu kralja savladani su Korija i Logronjes, dok su u La Ligi ostvarene identične pobede od po 2:0 protiv Osasune i Almerije.

Ovo je samo nastavak i inače odlične sezone koju ima Real Sosijedad koji se trenutno nalazi na trećem mestu La Lige sa 32 boda, šest manje od Real Madrida i devet manje od vodeće Barselone. U svakom slučaju, Alguasilov tim ima veomu dboru poziciju da naredne sezone igra u Ligi šampiona.

Atletik Bilbao je tek u nešto slabijoj formi u odnosu na rivala iz San Sebastijana. Izabranici Ernesta Valverdea takođe su bez poraza u nastavku sezone, ali su za razliku od Sosijedada oba meča u La Ligi remizirali bez golova sa Betisom i Osasunom. Atletik Bilbao nalazi se na sedmom mestu tabele sa 26 osvojenih bodova i pobedom u derbiju bi mogli da se približe pozicijama koje vode čak i u Ligu šampiona.

Trener Sosijedada Imanol Alguasil mogao bi da ima na raspolaganju za ovaj meč Benata Trijentesa i Mohameda-Ali Čoa koji su se oporavili od povreda, ali i dalje su van tima iz istog razloga Umar Sadik, Martin Merkelanc i Aleks Sola.

Sosijedad će biti jači za Braisa Mendeza koji je odradio suspenziju, a starter bi mogao da bude Mikel Ojrazabal koji se oporavio od povrede kolena. Enrnesto Valverde ima znatno manje muka u odnosu na kolegu iz protivničkog tabora pošto je pod znakom pitanja igranje Iniga Martineza zbog povrede stopala, ali su svi ostali igrači spremni i na raspolaganju treneru.

Ovo će biti 151. Baskijski derbi, a prednost je na strani Atletik Bilbaoa koji je ostvario 60 pobeda u odnosu na 51 Reala, a 39 mečeva završeno je remijem. Real Sosijedad ima prednostu u poslednjih deset međusobnih mečeva protiv Atletik Bilbaoa pošto je upisao pet trijumfa u odnosu na tri protivnika, dok su dva meča završena nerešenim rezultatom. Atletik Bilbao nije uspeo da slavi na gostovanju protiv Real Sosijedada od marta 2017. godine.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)