JUNAJTED DOČEKUJE NEKADAŠNJEG PRVOLIGAŠA: Domaćin je u strašnoj seriji

V.M.

10. 01. 2023. u 14:01 >> 14:02

ČARLTON dolazi na ''Teatar snova'' u okviru četvrtfinala EFL kupa.

ЈУНАЈТЕД ДОЧЕКУЈЕ НЕКАДАШЊЕГ ПРВОЛИГАША: Домаћин је у страшној серији

FOTO: EPA

Mančester igra sjajno nakon pauze za Svetsko prvenstvo, vezao je pet pobeda u svim takmičenjima i primio je samo jedan gol u tim susretima. Ovo takmičenje je realno gledano najbolja šansa za trofej ''crvenim đavolima'' i neće olako shvatiti inferiornijeg protivnika. Čarlton igra promenljivo ove sezone, ali vezao je dva trijumfa i u dobrom ritmu očekuje ovaj susret.

Junajted se preporodio nakon odlaska Kristijana Ronalda. Erik ten Hag je pronašao pobedničku formulu i njegovi izabranici su se popeli na četvro mesto tabele Premijer ligi koje im garantuje povratak u Ligu šampiona. Pre nekoliko dana domaćin je uspešno započeo i takmičenje u FA kupu savladavši Everton sa 3:1.

Markus Rašford predvodi ekipu svojim sjajnim partijama, postigao je gol na svakoj utakmici nakon pauze i uprava kluba bi trebala da se fokusira na obnovu njegovog ugovora jer privlači interesovanje velikana širom Evrope. Mančester je imao sreće na žrebu i pred punim tribinama ''Old traforda'' ima izglednu šansu da se plasira u samu završnicu Liga kupa. U dosadašnjem toku takmičenja bio je bolji od Aston Vile i Barnlija.

Nekadašnji premijerligaš pruža promenljive partije ove sezone i zauzima 12. poziciju na tabeli Lige jedan. U poslednja dva kola ostvario je trijumfe protiv Portsmuta i Linkolna tako da u dobrom ritmu dolazi u Mančester. Što se tiče EFL kupa, Čarlton je u četiri kola čak tri puta prolazio na penale. Bolje je izvodio jedanaesterce od KPR-a, Stivenejdža i Brajtona, dok je protiv Volsola slavio sa 0:1. Gost je veliki autsajder na večerašnjem susretu, ali sve što treba da uradi je da izdrži 90. minuta i nakon toga se odma prelazi na izvođenje penala koje mu očigledno ide veoma dobro.

Kada govorimo o međusobnim duelima, ova dva tima su se poslednji put susrela u sezoni 2006/2007. kada je Čarlton zadnji put nastupao u Premijer ligi. U obe utakmice slavio je Junajted, rezultatima 0:3 i 2:0.

Ten Hag ne može da računa na Tuanzebea, Donija van de Beka i Džejdona Sanča.

Čarlton će biti bez Egba, Mekgrandlsa i Volakota.

Očekujemo da Mančester rutinski odradi posao i tako se plasira u polufinale EFL kupa.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića