ARSENAL KREĆE POHOD NA 15. TROFEJ U FA KUPA: Četvrtoligaš ne bi trebao da predstavlja prepreku

V.M.

09. 01. 2023. u 20:10 >> 20:11

OKFSORD junajted dočekuje ''tobdžije'' u okviru trećeg kola FA kupa.

АРСЕНАЛ КРЕЋЕ ПОХОД НА 15. ТРОФЕЈ У ФА КУПА: Четвртолигаш не би требао да представља препреку

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin kuburi sa formom i pruža slabe partije u Ligi jedan, sa druge strane Arsenal igra fenomenalno. Prvi je na tabeli Premijer lige i ima samo jedan poraz ove sezone, očekuje ga derbi sa Totenhemom krajem nedelje tako da će Arteta verovatno odmoriti ključne igrače na današnjoj utakmici.

Oksford slabo igra u dosadašnjem delu sezone i nalazi se na 14. poziciji tabele Lige jedan. U prehodnih pet susreta zabeležio je samo jednu pobedu, a uz nju je doživeo dva poraza i odigrao isto toliko remija. Domaćin je odigrao dve utakmice do sada u FA kupu, u prvom kolu savladao je Vouking rezultatom 1:2, a zatim je bio bolji od Eksetera sa 4:1. Izabranici Karla Robinsona se nadaju da mogu doći do velikog iznenađenja pred svojim navijačima i biće veoma motivisani.

Arsenal pruža dominantne partije ove sezone. Lider je na tabeli Premijer lige i osvojio je 44 boda na 17 odigranih utakmica. Nakon pauze za Svetsko prvenstvo savldao je Vest Hem i Brajton, a prošle nedelje odigrao je nerešeno u derbiju kola sa Njukaslom, 0:0. FA kup je omiljeno takmičenje ''tobdžijama'' koje su ga osvajale rekordnih 14 puta, a poražene su u finalu u još sedam navrata. Poslednji put su podigli trofej 2020. godine kada su u finalu savladali Čelsi rezultatom 2:1. Izabranici Mikela Artete imaju priliku da osvoje Premijer ligu i FA kup u istoj sezone i tako osvoje duplu krunu.

Ova dva tima su se susrela samo jednom u istoriji. Zanimljivo je da je taj meč isto bio utakmica trećeg kola FA kupa 2003. godine, Arsenal je slavio sa 2:0.

Domaćin ima problema sa izostancima, na ovom meču neće biti Kajla Džozefa, Baldoka i Brauna.

Arteta ne može da računa na Gabijela Žezusa, Risa Nelsona ali dobra vest je da je moguć povratak Emila Smit-Roua. Arsenal očekuje veliki derbi sa Totenhemom, tako da će igrači poput Tarnera, Vijere i Lokonge dobiti priliku umesto redovnih startera.

Arsenal je znatno kvalitetnija ekipa i očekujemo da rutinski odradi posao i tako na dobar način započne pohod ka 15. trofeju osvajača FA kupa.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova