PADA LI PELEOV REKORD? Brazilci su apsolutni favoriti

V.D.

05. 12. 2022. u 12:08 >> 12:08

VEČERAS od 20 časova na stadionu "974" u Dohi sastaju se reprezentacije Brazila i Južne Koreje.

ПАДА ЛИ ПЕЛЕОВ РЕКОРД? Бразилци су апсолутни фаворити

FOTO: Tanjug/AP

Pre samog početka prvenstva svi svetski bukmejkeri su izdvojili reprezentaciju Brazila kao najvećeg favorita za osvajanje šeste po redu titule prvaka sveta.

Brazil se našao u grupi "G" sa Srbijom, Švajcarskom i Kamerunom. Već na otvaranju prvenstva pružili su odličnu partiju protiv Srbije gde su slavili rezultatom 2:0, a strelac oba gola bio je sjajni napadač Totenhema Rišarlison.

Ono što je tada zabrinulo selektora Titea je povreda jednog od najboljih igrača i kandidata za prvog strelca reprezentacije u istoriji Nejmara koji će na sreću svih navijača Brazila biti u sastavu već večeras. Naime, fudbaler Pariz Sen Žermena je do sada postigao 75 golova za nacionalni tim, dok je prvi na listi neponovljivi Pele sa dva više, a verujemo da će Nejmar dati sve od sebe da taj rekord obori baš na ovom šampionatu.

U drugom kolu Brazilci su "igrali za Srbiju" i pobedili Švajcarsku minimalnim rezultatom, a strelac jedinog gola bio je vezni igrač Mančester junajteda Kazemiro.

Treći meč protiv selekcije Kameruna je za Brazilce bio formalnost i selektor Tite je izveo kompletno drugu postavu. "Karioke" su i sa drugim timom bile opasnije, ali je Kamerun u nadoknadi vremena golom Abubakara obezbedio istorijski pobedu. 

Što se tiče Južne Koreje, ona je igrala u grupi "H" gde su joj rivali bili Portugal, Urugvaj i Gana. U prvom kolu su se sastali sa selekcijom Urugvaja, u jednom od najdosadnijih mečeva na ovogodišnjem Mundijalu videli smo tri prilike za gol, ali je meč završen bez pogodaka.

U drugom kolu smo videli totalno drugačiji meč u odnosu na onaj sa Urugvajcima. Gana je vodila na poluvremenu sa 2:0, ali je ulazak u igru mladog fudbalera Majorke Li Kang Ina doneo veliku promenu u igru "azijskih tigrova" koji su golovima Čoa stigli do izjednačenja, ali na njihovu žalost nisu uspeli da stignu do preokreta već su poraženi sa 3:2.

Odlučujući meč za pulene selektora Benta bio je onaj u trećem kolu kada su se sastali sa Portugalom koji je već obezbedio prvo mesto i neke od najvažnijih igrača mogao je da odmori selektor Santos. 

Portugalci su poveli brzim golom napadača Brage Rikarda Orte, ali su Korejci golovima Kima i Hvanga u nadoknadi vremena stigli do velike pobede i plasmana u osminu finala.

FOTO: AP/Tanjug

Ove dve reprezentacije su se do sada sastale pet puta u prijateljskim mečevima, a Brazil je slavio četiri puta, dok je Južna Koreja zabeležila jednu pobedu davne 1999. godine.

Selektor Tite na ovom meču ne može da računa na Aleksa Telesa i Gabrijela Žezusa koji su završili učešće na Mundijalu zbog povreda, dok je nastup Aleksa Sandra pod znakom pitanja.

U sastavu Južne Koreje jedino je pod znakom pitanja nastup defanzivca Napolija Min Jae Kima.

Brazil je veliki favorit i verujemo da će opravdati tu ulogu, a pošto je kec mali pojačali smo ga golovima.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)