HRVATI MORAJU BITI OPREZNI: Japanci su smrt za favorite

V.D.

05. 12. 2022. u 13:13 >> 13:13

DANAS od 16 časova u osmini finala Svetskog prvenstva sastaju se Japan i Hrvatska

ХРВАТИ МОРАЈУ БИТИ ОПРЕЗНИ: Јапанци су смрт за фаворите

FOTO: AP/Tanjug

Stadion "Al Janub" u Al Vakri biće domaćin meča na kome ćemo saznati i petog putnika u četvrtfinale Svetskog prvenstva. 

Japan je možda i najprijatnije iznenađenje ovog Mundijala. Fudbaleri iz Zemlje izlazećeg sunca nisu imali sreće sa žrebom jer su zapali u grupu "E" gde su im rivali bili Španija, Nemačka i Kostarika. Bukmejkeri su pre početka prvenstva Japanu prognozirali borbu sa Kostarikom za poziciju broj tri, ali "samuraji" su već u prvom kolu oduševili ceo svet. 

Rival je bila favorizovana Nemačka koja je vodila posle prvog poluvremena, ali su u drugih 45 minuta na teren izašli neki mnogo jači i raspoloženiji Japanci i golovima fudbalera koji nastupaju u timovima Bundeslige stigli do preokreta i istorijske pobede. Strelci su bili Ricu Doan i Takuma Asano, bivši fudbaler Partizana. 

Nakon fantastične partije u prvom kolu svi su očekivali da će Japan rutinski da slavi protiv Kostarike koja je doživela katastrofu u prvom meču i bez upućenog udarca na gol Španije izgubila meč rezultatom 7:0. Puleni selektora Morijasua su bili bolji rival na tom meču, ali je Kostarika iz jedinog udarca u okvir gola na meču postigla pogodak koji joj je bio dovoljan za minimalni trijumf i tako znatno zakomplikovana situaciju u grupi pred odlučujuće poslednje kolo.

U poslednjem kolu viđen je još jedan spektakularan meč u režiji momaka iz Zemlje izlazećeg sunca. Španija je već u 11 minutu igre povela sa 1:0 golom Alvara Morate i sa tim rezultatom se otišlo na pauzu. U drugom poluvremenu ponovo ista scena kao i protiv Nemačke. U igru ponovo ulazi Ricu Doan koji postiže izjednačujući pogodak, da bi još jedan igrač koji nastupa u Nemačkoj Ao Tanaka postigao pogodak vredan prvog mesta u grupi. Da stvar bude još zanimljivija pobrinula se statistika koja kaže da je Španija imala posed lopte na meču od neverovatnih 82%.

Sa druge strane, finalisti sa poslednjeg Mundijala Hrvati su zauzeli drugo mesto u svojoj grupi "F". U prvom kolu su odigrali bez golova protiv još jednog hita prvenstva reprezentacije Maroka, koja je sa prve pozicije u grupi stigla do osmine finala.

Tanjug/AP

U drugom kolu "vatreni" su rutinski slavili protiv Kanade rezultatom 4:1, a Milan Borjan se sjajnim odbranama pobrinuo da taj poraz ne bude još ubedljiviji. U trećem kolu izabranici Zlatka Dalića su igrali odlučujući meč protiv jednih od favorita za osvajanje "boginje" reprezentacije Belgije, koju je jedino pobeda vodila u narednu fazu takmičenja. Romelu Lukaku je bio najveći tragičar tog meča zbog neverovatnih promašaja. Nakon 90 minuta igre nije bilo golova i Belgijanci su morali da pakuju kofere.

Današnji rivali su se do sada sastali dva puta na Mundijalima. Prvi put u Francuskoj 1998. godine kada je Hrvatska slavila minimalnim rezultatom i drugi put 2006. godine u Nemačkoj kada je utakmica završena najnepopularnijim rezultatom 0:0.

U ovom meču je pobednika teško prognozirati jer je ulog veliki i nema prilike za popravni pa smo se odlučili za igru na golove.

NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova