NEMA BOLJEG TRENUTKA: Đurgarden u odličnoj formi dočekuje Kiprane

M.T.

17. 08. 2022. u 10:33

VEČERAS od 18.45 na "Tele2 areni" u Stokholmu odigraće se prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu konferencija između domaćeg Đurgardena i APOELA sa Kipra

НЕМА БОЉЕГ ТРЕНУТКА: Ђургарден у одличној форми дочекује Кипране

Foto: Profimedia

Dani kada je kiparski APOEL igrao Ligu šampiona čine se dalekim za klub iz Nikozije koji je će danas od 18.45 gostovati u Švedskoj protiv Đurgardena u plej-ofu kvalifikacija za plasman u najslabije rangirano UEFA takmičenje – Ligu konferencija.

APOEL je navikao na ''bolje'' društvo kada su u pitanju evropska klupska takmičenja pošto je reč o timu koji je četiri puta igrao u grupnoj fazi Lige šampiona, a jednom stigao i do četvrtfinala tog takmičenja, igravši i četiri puta grupnu fazu Lige Evrope.

U kvalifikacijama za Ligu konferencija APOEL je krenuo od drugog kola i može se reći da se namučio. U drugom kolu mu je rival bio bugarski Botev i posle remija u prvom meču, APOEL je na Kipru uspeo da slavi i prođe dalje. Ništa lakše Kipranima nije bilo ni protiv kazahstanskog Kizilzara u trećem kolu. Slavio je APOEL na Kipru da bi u Kazahstanu odigrao samo 0:0 bez obzira što mu je i taj rezultat obezbeđivao prolaz u plej-of.

Interesantno je da je APOEL između dve runde kvalifikacija za Ligu konferencija odlučio da odigra prijateljski meč protiv kiparskog Paralimnija i uspeo je da ga izgubi minimalnim rezultatom. Kada se sve sabere, APOEL putuje u Švedsku na noge Đurgardenu u ne baš sajajnoj formi.

Priča sa Đurgardenom je potpuno drugačija. Švedski klub nema iskustvo igranja grupnih faza UEFA takmičenja osim igranja u Intertoto kupu 1996, a učešća je uglavnom završavao u trećoj rundi kvalifikacija. Doduše, švedski klub je davne sezone 1955/1956. stigao do četvrtfinala tadašnjeg Kupa šampiona u kojem je poražen od škotskog Hibernijana i to je do dana današnjeg najveći uspeh Đurgardena kada su UEFA klupska takmičenja u pitanju.

Kao i obično kada su u pitanju klubovi iz Skandinavije, tokom kvalifikacija za evropska klupska takmičenja su oni u punoj formi pošto im je sezona uveliko u toku. Takav je slučaj i sa Đurgardenom koji je trenutno drugi u švedskom šampionatu sa bodom manje u odnosu na vodeći Haken i nema poraz na poslednjih sedam utakmica.

Oni su u drugom kolu kvalifikacija bili bolji od hrvatske Rijeke u dvomeču pošto su ostvarili obe pobede, da bi u trećem kolu protiv rumunskog Sepsija posao završili sa dve pobede od po 3:1.

Nikada Đurgarden nije igrao protiv APOEL-a, a po trenutnoj formi čini se da prvi put za švedski tim nije mogao da dođe u boljem trenutku.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)