TIP U NAJLUĐOJ NOĆI: Za dobitke u 2023. zaduženi Novak, Jokić, „orlovi“...

Đ.S.

31. 12. 2022. u 12:46

OD FUDBALA do tenisa, čekaju nas sjajni sportski događaji u narednih 365 dana

ТИП У НАЈЛУЂОЈ НОЋИ: За добитке у 2023. задужени Новак, Јокић, „орлови“...

Foto:FOTO: Printskrin Twitter/@nuggets

Godinu na ispraćaju, kada je u pitanju sportska scena, obeležili su mnogi događaji. Počev mučnih scena Novaka Đokovića u Australiji, preko neizvesne trke za titulu u Srbiji i Italiji, Realovog čudesnog pohoda na Ligu šampiona, druge MVP titule Nikole Jokića, neuspeha naših košarkaša na Evropskom prvenstvu, pa sve do završnice Mundijala koja je poklonike fudbala držala na iglama sve do poslednjeg sekunda. I u narednim danima, biće sve više podsećanja na minuli rad u 2022.godini, ali oni revnosni će polako krenuti da prave planove kako da učine i 2023. srećnom i berićetnom.

Naročito kladioci koji u zavisnosti od postignutih rezultata, priželjkuju da se kolo sreće okrene ili ostane na istom. A da će biti materijala za popravljanje grešaka iz prethodnih 365 dana ili ponavljanje istih – biće.

Kao i svake godine, u prvom planu će biti bitke širom Evrope za titule u fudbalskim prvenstvima. Međutim, retko gde se šta odlučuje u januaru. Ali, zato je tenis tu da popuni prostor, a možda i novčanik. U središtu pažnje tokom prvog meseca u godini biće Novak Đoković, koji se posle prošlogodišnje torture vraća u Melburn po ono što mu je lane oduzeto. Naš as je glavni favorit da deseti put u karijeri osvoji Australijan open (od 16. do 29. januara), „bukmejkeri“ trijumf srpskog tenisera nagrađuju duplim dobitkom u odnosu na uloženo. Daleko iza po kvotama je mladi Španac Karlos Alkaraz, dok će odbrana krune osvojene lane biti pakleno težak posao za njegovog zemljaka Rafaela Nadala. Barem po kladionicama.

FOTO: Profimedia

Sigurno će se drugačije razmišljati pred Rolan Garos, Nadalovo carstvo gde će on preuzeti ulogu prvog favorita, dok će isto važiti za Novaka uoči Vimbldona. Na Ju-Es openu, tradicionalno najneizvesnijem grend slemu, možda treba tražiti nekog neočekivanog pobednika, kao što je to bio slučaj u prethodne dve kada su trijumfovali Alkaraz i Medvedev.

Februar će biti mesec kada se na scenu vraća domaće prvenstvo, kao i Liga šampiona. Elitni UEFA kup biće daleko interesantniji pošto u Superligi Crvena zvezda ima debelu zalihu od deset bodova više od Partizana, ali crno-beli će imati na programu dvomeč plej-ofa Lige konferencija protiv Šerifa, u koji ulaze kao blagi favoriti.

Šesnaestinu Lige šampiona obeležiće derbiji između PSŽ i Bajerna, kao i dvomeč Reala i Liverpula. Prošlogodišnji finalisti na jednoj strani, na drugoj Mesi i Mbape, dva najbolja asa proteklog Mundijala protiv bavarske mašinerije, pretplaćene na završnice Lige šampiona. Blagi favoriti da prođu, za sada su PSŽ i Real, dok je po kvotama Mančester siti najbliži kruni.

Po imenima, nokaut faza Lige Evrope takođe neće kaskati za Ligom šampiona. Tu su Junajted, Arsenal, Ajaks, Juventus, Barselona, Juventus i naravno Sevilja, ekipa koja obožava ovo takmičenje. Derbi između Barse i Junajteda, svakako će obeležiti plej-of rundu, ali pitanje je koliko su i jedni i drugi motivisani da igraju na drugom spratu evropske elite.

Foto: Profimedia

U međuvremenu, zahuktaće se i najbolje lige na Starom kontinentu. U Engleskoj, glavni takmaci za krunu su Arsenal i Mančester siti, priključio im se neočekivano I Njukasl... „Građani“ i „topdžije“ su bili glavni aduti za igre na pogotke, „svrake“ sa druge strane imaju najmanje primljenih golova u čitavoj Premijer ligi. Italijani, čija mundijalska pauza prestaje 4. januara, takođe obećavaju uzbuđenja. Raspucani i razigrani Napoli je trenutno lider, prate ga branilac krune Milan, koji nije toliko ubojit kao lane, dok se posle košmarnog starta na veliku scenu vratio Juventus, ekipa za koju se takođe govori da je tvrda. Sedam primljjenih golova dovoljno govori o tome. Pratiće se bitka i za ispadanje na „čizmi“, Sampdoriji koju vodi Dejan Stanković, trebaće velika serija pobeda za beg sa dna. Iako bodovne razlike govore drugačije, trke u Francuskoj i Nemačkoj kao prvi će gotovo izvesno završiti PSŽ i Bajern, dok će u Španiji Real i Barsa da vode bitku do samog kraja.

Kada je u pitanju košarka, „večtiti“ rivali će prvi okršaj za trofeje imati u Kupu Radivoja Koraća (od 15. do 18. februara), pa zatim slede bitke za ulazak u plej-of Evrolige ali i završnica ABA lige. U ovom trenutku, crveno-beli su u nešto boljoj poziciji da odbrane sve osvojeno lane, sastavljen je odličan tim koji sjajno vodi Duško Ivanović ali u košarci se mnogo toga menja tokom sezone, tako da ne treba otpisivati Željka Obradovića i crno-bele.

FOTO: M. Vukadinović

U NBA ligi, svakodnevno se oduševljavamo potezima Nikole Jokića, koji je trenutno među glavnim favoritima da ponese MVP priznanje i treći put postane najkorisniji igrač najbolje košarkaške lige na svetu. Jokićevi „plusevi“ u svim statističkim kategorijama postali su standardni na svim listićima, ali kladionice ne veruju mnogo Nikolinom Denveru kada je u pitanju bitka za titulu. Kvote kazuju da su šampionskom peharu bliži Boston, Milvoki, Bruklin, Finiks...

Od manje popularnih sportova, na početku godine na programu će biti američki fudbal sa Superbolom kao kulminacijom. U ovom trenutku, Bafalo, Filadelfija i Kanzas imaju najveće šanse da se nađu u njemu. Takođe, igraće se i Svetsko prvenstvu u rukometu gde „orlovi“ idu sa visokim ambicijama.

Fudbalska reprezentacija počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u martu okršajima sa Litvanijom i Crnom Gorom. Veliki će motiv imati Piksijeva četa da se vrati na pravi kolosek, a ako uzmemo u obzir kvalitet rivala, utisak je da će Mitar i društvo imati odličnu šansu da poprave negativan utisak iz Katara.

KVOTE - FUDBAL

PREMIJER LIGA

Mančester siti 1,50

Arsenal 3,25

Njukasl 28,50

ŠPANIJA 1

Barselona 1,55

Real Madrid 2,48

Atletiko 98,17

ITALIJA 1

Napoli 1,43

Milan 6,56

Inter 7,56

NEMAČKA 1

Bajern 1,02

Lajpcig 31,75

Borusija D. 47,75

FRANCUSKA 1

PSŽ 1,01

Lens 43,86

Ren 74,71

LIGA ŠAMPIONA

M. siti 2,77

PSŽ 7,75

Bajern 8,23

LIGA EVROPE

Arsenal 4

Barselona 4,5

M. Junajted 8

LIGA KONFERENCIJE

Vest Hem 5,08

Viljareal 6,00

Lacio 7,00

KVOTE - KOŠARKA

NBA (TITULA)

Boston 4,50

Milvoki 6,10

Bruklin 9,41

NBA (MVP)

Džejson Tejtum 2,70

Janis Adetokumbo 3,60

Nikola Jokić 4,40

EVROLIGA

Barselona 5,29

Real Madrid 5,72

Efes 5,93

Crvena zvezda 41,71

Partizan 52,43

ABA LIGA

C. zvezda 1,85

Partizan 2,05

Cedevita Olimpija 10

KVOTE - TENIS

AUSTRALIJAN OPEN

N. Đoković 2,20

K.Alkaraz 6,50

D. Medvedev 9,00

R. Nadal 12,00

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)