POČEO KUP SVETOZARA GLIGORIĆA: U Paraćinu otvoren 3. Festival šaha (FOTO)

Z. R.

21. 05. 2024. u 18:23

EKIPNA takmičenja u šahu u okviru jubilarnog 10. Kupa Svetozara Gligorića, opšti turnir i posebno za žene, počela su odmah nakon zvaničnog otvaranja 3. Festivala Šahovskog saveza Srbije.

ПОЧЕО КУП СВЕТОЗАРА ГЛИГОРИЋА:  У Параћину отворен 3. Фестивал шаха (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Festival, koji se treću godinu zaredom održava u gradu na Crnici, proglasio je otvorenim Draško Beguš, član Upravnog odbora ŠHS, koji je i povukao prvi potez u partiji između velemajstora Luke Budisavljevića (Zmaj – Beograd) i Suata Atalika (OŠK Paraćin).

- U okviru 10. Kupa Svetozara Gligorića takmiči se 10 ekipa i očekuje se da se borba za medalje vodi između pet prvoligaških ekipa: Zmaj – Beograd, Jelica PEP – Goračići, Sloven – Ruma, Jugović – Kać i Novosadski ŠK. U konkurenciji šahistkinja nastupa 8 ekipa, a tri prvoligaške iz Sremske Mitrovice, Kaća i Paraćina bi trebalo da odluče o rasporedu medalja, otkriva Saša Jevtić, direktor Festivala.

Kup takmičenja  koja nose naziv našeg proslavljenog velemajstora se završavaju u petak 24. maja, nakon čega slede i državna pojedinačna prvenstva u ubrzanom šahu (25. maj) i u brzopoteznom šahu (26. maj).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO FRANCUSKE PENZIONERE: Evo šta je Novak uradio posle meča koji je završio u tri ujutru (VIDEO)